Blanda i limeblad eller citrongräs. 2 pkt kokosmjölk (400 g styck). 2-3 msk röd currypasta (justera styrka efter smak). 3-4 st limeblad eller 1 citrongräs. Hetta upp olja i en gryta, stek currypastan med ingefära under ständig omrörning på medelvärme i ca 1 min. Tillsätt kokosmjölk, 5 dl vatten, smula i buljongtärningen, smaksätt med fisksås och palmsocker. 2 pkt kokosmjölk (400 g styck). 2-3 msk röd currypasta (justera styrka efter smak). 3-4 st limeblad eller 1 citrongräs 8 st champinjoner eller shitakesvamp
Avslutar med att lägga tillbaka alltihop i woken och häller över kokosmjölk tillsammans med rivet skal från en lime + juicen från halva och några limeblad
Currypasta. Tillsätt limebladen (makrutbladen) och ev. Häll kokosmjölken i en wok, djup panna eller gryta och värm på mellanvärme under ständig omrörning tills den börjat ”glänsa”, d
Tillsätt currypasta, limeblad, kanelstång och stjärnanis. Stek någon minut och tillsätt sedan kokosmjölk samt vatten och buljongtärning (eller kycklingbuljong)
Tillsätt currypastanoch vitlöken och låt allt steka under omrörning i några minuter. Smula ner buljongtärningen i grytan och ha i sojan samt limebladen