Deg till munkar recept

Munkar

Munkar

Testa med en liten degklump om oljan är varm. Och siman blir antagligen måltidsdryck till de snart kommande frukost plättarna
Enkla munkar

Enkla munkar

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta i det mjöl så att degen blir fast. Tillsätt mjölken. Rulla ut till långa och smala längder
Hemfriterade munkar

Hemfriterade munkar

Blanda ner övriga ingredienser (sist äggulorna) och knåda ihop till en lös deg. Rör ihop degvätska med jästen så att den löser sig
Krofne- Munkar från Balkan

Krofne- Munkar från Balkan

Tillsätt resten av mjölet och arbeta degen smidig. Degen ska vara lite kladdig. Tillsätt hälften av mjölet, socker, vaniljsocker och salt
Munkar

Munkar

Ta sedan upp den på mjölat bakbord och tryck ut degentill en jämntjock rektangel, ca. Samla upp den överblivna degen, knåda ihop den hastigt och tryck ut den igen så att du kan stansa ut några fler munkar
Munkar (Krofne)

Munkar (Krofne)

Tillsätt gulan, vispa runt & häll ner det i degblandningen. När jag var liten gjorde farmor alltid munk liknande grejer till oss som jag bara ääälskade
Supergoda munkar

Supergoda munkar

Smula ner jästen i en bunke och lös upp jästen tillsammans med degvätskan. Kokosfett till fritering. Ta upp munkarna med hålslev och låt rinna av på hushållspapper
Fyllda munkar

Fyllda munkar

Blanda till en kladdig deg. Som med alla vetedegar rekommenderar jag att du använder rumsvarma i. Jag älskar de med socker på och med en god fyllning är det svårt att hålla sig till att bara ta en
Munkar

Munkar

Ta en halvstor glas och tryck på degentills du får dem som runda ringar, och sedan ska man göra små runda ringar inuti degen så att den får dem formen som munkar har
Hemgjorda munkar

Hemgjorda munkar

Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop degen. Smält smöret och tillsätt mjölken. Har tänkt så länge att jag skulle prova att baka egna munkar
Kokos munkar

Kokos munkar

Man gör en kalljäst deg som står i kylen under natten och så klickar man ut dem på morgonen på en plåt och gräddar
Snabbgjorda Munkar

Snabbgjorda Munkar

(Vill du kalljäsa degen så plastar du in den och ställer den i kylen över natten. Tänkte att jag skulle göra dem i miniformat nästa gång, perfekt till kalas för munkar gillar ju alla
Smarriga munkar

Smarriga munkar

Smeten ska inte vara lös men inte häller som en deg. Blanda tills allt blir slätt. Doppa munkarna i kristyr eller något annat gott
Munkar

Munkar

Lägg i resten av ingredienserna och gör den till en smidig deg. Låt den jäsa till dubbel storlek. Kavla ut degentill fingertjock deg
Ricotta munkar

Ricotta munkar

Häll i vetemjölen i ricotta bunken och rör ihop till en små kladdig deg. Degbiten ska bubbla och flyta upp ganska omgående
Små munkar med Kesella vanilj

Små munkar med Kesella vanilj

Därefter blanda alltsammans ordentligt till en jämn och fluffig deg. Med hjälp av en sked lägg små klickar av degen i den heta oljan
Munkar

Munkar

Arbeta ihop till en deg, som ska vara lös men ej kladdig. Smula ner jästen i vätskan och rör tills jästen löst sig
Munkar

Munkar

Tillsätt mjölet och blanda ihop till en deg. Fördeg. och rör om till jästen löst sig. När Filip fyllde år sist skippade vi kanelbullarna och gjorde munkar istället