Maria hade med sig förrätt i form av jättegoda och fina smörgåsbakelser och jag stod för huvudrätt och efterätt som blev serranolindad kalkonfilé med apelsinsås som jag serverade med duchesspotatis, följt av en härligt enkel och klassiskt tiramisu till dessert
Då kan det ibland känns lite väl mastigt med en allt för gräddig och söt dessert. Extra god blir chokladmoussen att toppa med hallonsirap eller apelsinsås
Desserten kan förberedas i god tid, men häll såsen över kupolerna först när de ska serveras. Lägg upp gräddskummet som små kupoler på portionstallrikar, häll över apelsinsåsen och lägg bär och/eller frukt runt om
Desserten kan förberedas i god tid, men häll såsen över kupolerna först när den ska serveras. Lägg upp gräddskummet som små kupoler på portionstallrikar, häll över apelsinsåsen och lägg bär eller frukt runt om
Skölj och skrubba apelsinerna ordentligt. Skala apelsinen med en vass kniv. Spara skalet. Skär bort den vita hinnan från skalet med hjälp av kniven och släng den
Snart kommer receptet och bild på desserten…. Hasselbackspotatisen och den baconlindade fläskfilén gjorde jag som man brukar, det som var litet nytt var sparrisfräset med apelsinsås och så fyllningen till fläskfilén