Deg. Lägg socker, mjöl, tärnat smör, vatten och ägget i matberedare och kör till en smulig deg. Forma degen till en boll och platta ut den lite mellan plastfolie
Boken “Laga glutenfritt, pasta, pizza, pajer, piroger och andra klassiker” innehåller allt titeln säger plus några klassiska bakade desserter som den här franska chokladtårtan
Ljuvlig som dessert tillsammans med en bit mörk choklad, eller fantastiskt vacker som gå-bort-present om du slår in den i lite cellofan och binder ett fint band runt
Clafoutis eller Clafouti är en slags rustik ugnspannkaka från Frankrike och äts där som dessert. Traditionellt görs den på bigarråer med kärnorna kvar men nuförtiden och om man själv väljer det så blir smaken bättre med urkärnade bigaråer eller körsbär
I dagens nummer av KalmarPosten hittar ni dessutom dryckestips till desserten. Till dessert blev det en vit chokladfondant med en hjärtformad spegel av hallonsås och tallrikarna dekorerades även med små hjärtan jag gjort av mörk choklad och lite passionsfrukt
Inte i form av Påskägg fulla med godis eller bröd, men gärna en inlagd sill och någon god dessert. Såsen har ganska kort hållbarhet men fungerar fint att frysa in till nästa gång det vankas dessert