Faktum är att Tiramisu var en av mina absoluta favoritdesserter innan jag blev vegan, nu måste jag bara komma på något bra sätt att skapa egna savoiardikex
Det som jag tycker är skönt med nyår spontant är att det känns mycket mer hälsosamt. Kanske adderar några små strimlor citron eller apelsin för att det ska vara snyggt och slutligen ringlar du din valfria sås på tallriken som en sann dessertmästare
Vispa grädden och blanda den med äggvispet och apelsinsaften. Skär ett lock av varje apelsin. Vispa äggulorna vita och pösiga med 4 msk av sockret. Fyll apelsinerna och frys dem 2-3 timmar. Spritsa eller skeda upp marängen på apelsinerna och ställ in dem i 250° ugnsvärme 1-2 minuter tills marängen fått fin färg. 4 apelsiner
Garnera med lite rivet apelsinskal. För att uppskattas ännu mer av de yngre kan man om man vill byta ut lite av den mörka chokladen med en ljusare variant
Det är apelsinsäsong och vi som inte orkar hålla på att koka marmelad eller saft kan utnyttja tillgången på de fina frukterna genom att t ex blanda dem i sallader och desserter
Dela apelsinen i 6 stora klyftor och skär dessa tvärs över i mindre bitar. Fördela apelsinbitarna i 4 skålar eller glas och strö över den rivna chokladen. 4 apelsiner