Men delikatessknäcke är ganska dyrt och det är faktiskt inte svårt att göra egetknäckebröd. Som toppen av i't har jag strött över rostade pumpafrön och lite havssalt, men här kan du välja exakt vad du vill för att få knäckebrödet som du vill ha det
Jag har aldrigt tänkt på att använde sojamjöl i bröd, men när jag får mitt eget bo ska det bakas knäckebrödmed sojamjöl, mandelmjöl och diverse frön och nötter
Form och storlek på knäcket går att göra efter helt eget tycke och smak. Jag tycker att det är viktigt att knäckebrödet är riktigt nyttigt och det är verkligen det här
Att göra eget fröknäcke är något som jag verkligen gillar. Strö lite flingsalt på och skär rutor i smeten, så stora som du vill att knäckebröden ska bli
Som med allt annat här i livet vet man inte det innan man har testat och jag hoppas nu att jag lyckas inspirera några fler att vilja baka eget hårdbröd denna jul
De tjocka knäckebröden håller bättre än de tunna och upplevs mer som ”vanligt knäcke”. Det jag gillar extra bra med detta recept är att jag verkligen gillar frön på pizza, det ger en så god smak
Det ska ha stelnat ihop sig lite som ett jätte knäckebröd. Så när jag hade lite tid över på eftermiddagen nu så passade jag på att göra en ny sats, denna gång med en liten julig touch
Det blev väldigt tydligt att julen i år har starka vegetariska samt nu även veganska inslag, att det vi stoppar i oss helst är ekologiskt och att vi gärna har nötter och bär till julens rätter
Den bestod alltid av havregrynsgröt, fruktkompott, yoghurt, sojamjölk, vanlig mjölk, färsk frukt, solrosfrön, linfrön, russin, knäckebröd, mörkt bröd, smör (vegan och bregott) jordnötssmör, tahini, hallonsylt, gurka och tomat