Att göra eget dessutom så vet man vad man har i - riktigt smör. Vitlökssmör är för mig nummer ett när det gäller kryddsmör och det är ju bara inte gott till grillat kött, man kan ju ha det på så mycket annat och bra att ha i kylskåpet speciellt nu på sommaren när man grillar så ofta
Just vitlökssmör är ett tillbehör till grillat som det finns lika många varianter på som människor. Vitlökssmöret funkar alldeles ypperligt att göra en stor laddning av och sen frysa in
De förtjänar verkligen ett eget inlägg som tillbehörsrecept. Färsbiffarna skulle egentligen ha krönts av ett hemmagjort citron- och vitlökssmör som skulle ha smält lite läckert och gett dem ännu mer smak
Servera med vitlökssmör, valfri typ av sallad och ett gott rött vin t ex en Rioja. Vitlökssmör. Blanda oljan, vitlöken och saltet, smörj in filén och lägg i en plastpåse töm i resten av marinaden
I helgen bakade jag eget vitlöksbröd. Det vanliga är att vi köper färdiga vitlöksbaguetter (typ Hattings ni vet) eller så köper vi en färdig vanlig baguette, skär skåror i brödet och fyller med hemgjort vitlökssmör
Till detta gjorde vi klyftpotatis garnerat med vitlökssmör, och serverade med ärtor, kokt broccoli och en sås som rördes ihop på det som fanns i den lokala lilla affären - crème fraiche, färskost med gräslök, färsk salladslök och vitlök (riktigt gott faktiskt, man kan också ta rom och crème fraiche till en enkel fisksås)