Servera med pressad potatis, ris eller pasta. Här har jag lindat färsbiffarmed baconskivor, stekt dem till fin färg och låtit dem puttra färdigt i gräddig tomatsås i ugnen med lite ost ovanpå
4 400 g köttfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 1/2 msk potatismjöl 1 dl mjölk 1 burk krossade tomater (à 400 g) 1 dl mellangrädde 1 tsk soja smör till stekning Till servering basilika eller persilja hackad rödlök oliver pasta, couscous eller potatis Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera biffarna medpasta, potatismos eller ris. Färs och pasta blev utgångspunkten, resten kom ihop sig av det som fanns hemma för att göra det så enkelt som möjligt
Skär biffen i tårtbitar och servera med potatis eller pasta. Om man inte vill äta potatis till så kan man ta pasta i stället, eller mer grönsaker för att hålla nere på kolhydraterna
Färsbiffar fungerar för det mesta och för de flesta i familjen. Jag och Lars tar gärna ugnsbakade rödbetor och polkabetor, medan barnen hellre kör på pasta
I alla fall i bloggen, för i verkligheten sitter jag vid datorn och dricker fredagsvin medan Olof lagar färsbiffar och gnolar på låtar som var populära för väldigt länge sedan
Och ett gött mos svänger du ju ihop i ett nafs, eller servera medpasta. Färsbiffarmed potatismos är ju gott nog men här vill jag tipsa om supergoda tomater med pesto som du enkelt gör i ugnen
Dessutom tycker jag att man lätt fastnar i att man ska ha pasta, ris eller potatis…. Nu har jag en hel hög med bilder på mat och bak som har kommit till under senaste månaden, men som jag inte har kommit till skott att blogga om