Förrätter lätta recept

Lätta wok- och nudelsoppan

Lätta wok- och nudelsoppan

Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningarna. När vattnet kokar, ha då i wokgrönsakerna. När Wokgrönsakerna börjar bli mjuka tilsätt då nudlarna och koka tills dessa att sde är mjuka
Libanesiska ostpinnar

Libanesiska ostpinnar

Dom är frasiga och lätta att göra. Dessa är så goda. Mamma gjorde dessa till oss när vi var små och bodde hemma
Dagens recept: Blinier

Dagens recept: Blinier

Grädda blinier i smör eller margarin på bägge sidor tills de pöst upp, fått fin färg och verkar lätta och genomgräddade
POTATISRULLAR MED SMÖRDEG!

POTATISRULLAR MED SMÖRDEG!

D Hur lätta som helst är dom att göra och bra att man kan förbereda dom helt och sen bara skjutsa in dom i ugnen innan dom ska serveras
Räkcocktail

Räkcocktail

Hejsan på er,hoppas ni också njöt av fredagsmys igår. Tipsar om en god och enkel förrätt, en gammal hederlig räkcocktail
Räksoppa & liten toast med löjrom och creme fraiche

Räksoppa & liten toast med löjrom och creme fraiche

Att kombinera två förrätter till en är riktigt roligt. Den här räksoppan är riktigt kraftfull och för att lätta upp den lite så skummar jag lite mjölk som blir som ett milt lager ovanpå
Räkor i stark sås - prefekt plockmat

Räkor i stark sås - prefekt plockmat

Lätta att laga till, tacksamma att servera och alltid lika uppskattade. Dessa räkor i stark sås upptäckte jag en gång i tiden i en av de kokböcker som under årens lopp betytt mest för mig
Laxravioli på halländskt vis

Laxravioli på halländskt vis

Skär ut i fyrkanter och platta med lätta fingrar ihop deghalvorna så att det blir tätt och inte fyllningen flyter ut när den kokas
Ännu en dag med fransk matlagning!

Ännu en dag med fransk matlagning!

-Mousse au chocolat, serverades med vispad grädde, egengjorda maränger, chokladdekorationer och bär-Petits choux, små luftiga, lätta bakelser som kan fyllas med alla möjliga godsaker, igår blev det hallongrädde-Pannacotta à la vanille, okej det är inte så franskt, men de gör faktiskt Pannacotta i Frankrike också, särskilt i den södra delen där de har influerats av Italien
Dagens recept: Förrätts-petits-choux

Dagens recept: Förrätts-petits-choux

De ska vara lätta och luftiga när de är gräddade - egentligen bara ett skal med "tomt" innanmäte. Minska värmen till 200 grader och grädda dem ytterligare ca 5 minuter eller tills de pöst upp, blivit lätta och fått fin färg
Rimmad torskrygg

Rimmad torskrygg

Vi behöver ett fruktigt smakrikt vin som kan möta fetman i maten och lätta upp den lite, men absolut inte ta över