I kväll testade jag att lagafalafel men med lite ändringarna utifrån receptet i boken. Många förblir tyvärr bara bläddrade i utan att jag hittar inspiration att laga något ur dem
Den som ändå vill laga från grunden kan med föredel följa detta recept. Falafel är bland det godaste jag vet – inte bara vad gäller vegetarisk mat – och då och då handlar jag hem lite smått och gott och gör falafeltallrik till middag
Så jag tänker att det minsta jag kan göra är att uppmärksamma henne och hur många människor hon genom Zeina (och kanske nu även i viss mån mig) som hon hjälpt att upptäcka hur man gör verkligt fantastiskt god falafel, fyllda av kärleken i att laga och bjuda på fantastiskt god mat
) Receptet kom till tidigare idag när jag hade bestämt mig för att lagafalafel efter Tareq´s recept ifrån tv-programmet "trädgårds onsdag", där han använder massa persilja
Samtidigt visar Matbarometern, en undersökning genomförd av Nestlé i syfte att kartlägga hur svenskar äter, att tidsbrist och stress att laga näringsriktig mat medför att många upplever middagslagningen som en börda
Eftersom att falafeltillagad på rätt sätt är fritterad, som inte är det allra mest hälsosamma tillagningssättet, så är det något man kan äta lite då och då
Och jag undrar nu, vad ska ni laga till middag imorgon, fredagen. Jag gjorde tre olika fyllningar där den ena hade grillad zucchini och hemmagjord tomatsalsa som "main ingrediens", där den andra hade avokado och peperoni, och tredje falafel och basilika-tomatsås