450 kcal13,1 g protein16,1 g fett62,1 g kolhydraterFalafel i libabröd, 5 port2 burkar kikärter1 ägg1 vitlöksklyfta1 msk olivolja3-3 ½ msk maizena majsstärkelse2 tsk mald koriander2-3 tsk mald spiskummin2 msk fryst persilja½ citron½-1 tsk salt½ msk rapsolja till varje stekomgång2 dl turkisk yoghurt½ burk Hot Habanero & Passion Salsa4 libabröd, originalstrimlad vitkål, halverade körsbärstomater, skivad gurka1. Håll varma i en form i 100 grader varm ugn. Falafel i libabröd, 5 port
Hemmagjord falafel  När vi var i Barcelona i somras hittade vi ett litet libanesiskt hak där de sålde falafel med massor med olika smakrika och starka röror
Kikärtsmassan ska kunna formas med två skedar till en falafel form (ägg format). Falafel till 4pers. Varmhåll falefel i ugnen på 120 grader om du inte kan server dom genast. Falafel till 4pers
Sätt ugnen på 225 grader. Forma smeten som köttbullar (ca 90 st) och lägg på en olivolje smord ugnsplåt, smörj med 2 msk av oljan använd resten att strila över då alla bullarna är rullade. Ställ in plåten mitt i ugnen i 10 minuter
Igår bakade vi tortillabröd och gjorde falafel. Krispig, smakrik falafel med en stark mynta och tomat sallad serverad med vitlöksås och hembakat tortillabröd
1 Värm falafeln enligt anvisningen på förpackningen. Vänd runt i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 20 min. 2 Servera falafeln med blomkålsriset och morotshummusen
ugn. I kväll testade jag att laga falafel men med lite ändringarna utifrån receptet i boken. ugn. Ugnsbaka i ca 15 minuter, vänd dem några gånger så de får jämn färg runt om
Det fick bli falafelwrap, främst för att jag insåg att min kruka med koriander jag strategiskt placerat i fönstret i hopp om att den skulle få känna på vårsolen… gjorde just det, och typ dog, så den behövde av förklarliga skäl ätas ganska exakt nu