Sätt ugnen på 225°. Skala potatis och skär i skivor. Hacka lök och pressa vitlök. Häll mjölk och vispgrädde, salt och peppar i en stor kastrull och lägg i potatis och lök
Ugn 175 grader. Börja med att blanda alla ingredienser till griljeringen i en skål. Lägg laxfilén i en ugnsfast form, bred ut griljeringen på hela laxsidan och strö över lite extra ströbröd
Nyårsmiddag, festmat, supé, nyårsmat, nyårsbord. Detta ger en härligt social stämning vid matbordet och man städar enkelt genom att rulla ihop tidningarna
Hittade receptet hos Allt om mat och går under kategorin enkelfestmat där. Imorgon är det återigen dags för mig och Helena att sprida matglädje via etern
Bosarpkycklingen är i princip den enda kycklingen jag köper nuförtiden eftersom jag helt enkelt inte tycker att den konventionella kycklinguppfödningen är ok
Husmanskost tycker jag att fläskfilé faller under i denna versionen då det ju har kommit att bli ett vanligt kött i de flestas hushåll och inte bara förknippat med lyxig festmat