Jag gör min Pajalagröt glutenfri med krossade bovetegryn och Fibrex, men i övrigt innehåller den både linfrön, russin, katrinplommon och aprikoser, precis som i ursprungsreceptet
Häll över gröten i en bunke och tillsätt. 2 msk fibrex. Låt koka till en gröt i 2-3 minuter. Häll över gröten i en bunke och tillsätt 2 dl kallt vatten och sirapen. 2 msk fibrex
Eftersom originalet innehåller havregryn fick jag prova mig fram med fibrexflingor som faktiskt funkade riktigt bra tack vare den långa blötläggningen över natten
½ dl Fibrex. Bovete är ett fantastiskt alternativ för alla som inte tål gluten, både lättsmält och näringsrikt och fantastiskt att ha både i gröt och i olika bakverk
Tröttnat på den vanliga gröten. Den här gröten är riktigt god och mättande. Perfekt som frukost eller dig som vill avnjuta en skål med chokladig gröt som mellanmål
Ville göra nåt med havre den här gången och har faktiskt lyckas få med 3 sorters havresorter(fiberhavregryn, havrekli och vanligt havregryn)samt fibrex, vilket ger ett nyttigare och saftigare bröd. Havrekubb med keso1 dl havrekli2 dl fiberhavre5 dl vatten0,5 tsk saltKoka ihop till en gröt och låt sen svalna. 250 g keso1 dl fibrex4 dl vatten(ganska kallt)15 g jäst2 msk ljus brödsirapca 1200 g Vetemjöl Special(jag använde Manitoba Cream för det var det jag hade hemma)2-3 tsk saltBlanda allt med gröten i en degblandare och arbeta degen kraftigt, i 10-12 minuter. 1 dl fibrex
Jag använder en musli som jag själv har blandat ihop av Schärs glutenfria fruktmusli, Finax glutenfria fruktmusli, hela linfrön, hirsflingor och fibrex
Blanda ner brödsirapen, saltet, oljan, Fibrex och ev. Låt gröten svalna något. Koka vattnet, rågkrossen och linfröna till en simmig gröt i ca 10 minuter. 1 dl Fibrex
Funderar på om man kan blötlägga lite fibrex och blanda ner bara för att få något att tugga på. Jag har varit lite nyfiken på den här kokosgröten som jag sett en del på Instagram så till kvällsmat passade jag på att testa den
Häll över gröten i en degbunke och kyl ner den med det kalla vattnet och sirapen. Se till att det inte blir klumpar kvar av gröten utan att den är väl utrörd