Först ut blev stekt tonfisk med en återkommande favorit, gräslökssås. Har ofta gjort såsen till lax, men tyckte nästan det funkade ännu bättre med tonfisken, som inte är så fet i sig själv
Skär tonfisken i tunna skivor och servera denna tillsammans med salladen och sesamdressing. 500 g färsk tonfisk. Dela tonfisken i 2 cm tjocka fileér och pensla dessa med smält smör eller kokosolja. Halstra sedan fileérna i en torr stekpanna 45-60 sekunder på varje sida
Dessutom är det säkert rena rama mardrömmen för de flesta ungar med en blandning av kokt blomkål, tonfisk, curry, lök och ärter, men det finns ju andra alternativ för dem tills de vill njuta av alla kulinariska höjder som livet har att erbjuda för detta är gott
I går var vi på fisk marknaden här i Portugal och köpte färsk tonfisk i en hel bit. Till tonfisken gjorde jag rostad blomkål i ugnen, smakade riktigt bra till fisken
Jag hade några skivor färsk tonfisk som jag tänkte grilla men det kändes lite onödigt att tända grillen för att grilla i tre-fyra minuter så jag halstrade fisken i en het panna istället, det gick väldigt bra och den blev riktigt god
Torka av tonfiskbitarna och hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Stek bitarna lätt i stekpannan någon minut per sida – se till att de ej blir genomsteka, tonfisk behöver vara rå i mitten för att inte bli torr
En dag kommer vi hem med tonfiskskivor, som vi steker och äter med citron- & vermouth-sås. 750 g tonfisk i skivor. Stek tonfisken i olja, kort tid (1 – 2 minuter per sida) på ganska hög värme. 750 g tonfisk
Färsk tonfisk tillhör våra absoluta favoritfiskar, ni som följer oss minns kanske att vi hamstrade på oss några paket senast vi lyckades hitta till ett bra pris