Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har. Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal
Tag fisken (som är urtagen och huvudet borttaget på) och skölj den. Lägg fisken i en smord form. Krydda sen ordentligt med salt, peppar, citronpeppar och fiskkrydda
Anledning till att jag kom åt nåt så exotiskt som insjööring, var att jag och en barndomsvän fick möjligheten att följa med dennes svärfar (en riktigt inbiten fritidsfiskare) ut på fisketur till Kalvsjön denna junilördag
Skölj fisken och rensa ur fiskarna. Ta upp och torka fisken torr med lite hushållspapper. Smörj in fiskarna med olivolja, salt, vitpeppar samt citronsaft
Vildfångad lax och öring från Östersjön, Vänern och Vättern. Fisk är ett nyttigt livsmedel och är därför bra att äta ofta, gärna två till tre gånger i veckan
Glödbakad fisk. Fetaost fungerar också bra, men den här färskosten gjord på mjölk från korna på Kittelberget blir mildare i smaken till den fina öringen
Har kvar en burk i frysen, den kommer att bli sås till en god fiskrätt framöver. Jag serverade soppan med räkor och musslor en middag och med kokta morötter, fänkål och bitar av öring en annan