Fisk citron recept

Kall sås till fisk med dill, gurka och citron

Kall sås till fisk med dill, gurka och citron

När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Fisk i ugn med citron och fänkål

Fisk i ugn med citron och fänkål

Jag tänkte först kalla detta en fiskgratäng, men jag antar att gratäng måste ha någon form av ost så jag fick helt enkelt döpa om den till fisk i ugn

Fisk med Citron och Chili

Pressa hela citronen och häll över fisken. Lägg fisken i en ugnsfast form. Riv skalet från halva citronen
Recept: Vit fisk med dragon, citron och vitlök

Recept: Vit fisk med dragon, citron och vitlök

Salta fisken. Häll över citronsaft, dragon och vitlök. Lägg i fisken. Vit fisk med dragon, citron och vitlök (4 personer). ca 600 g färsk/tinad vit fisk (vi hade lyxig färsk spätta, men frysblock som är tinade fungerar lika bra). drygt 1/2 dl saft ur 1 citron.    ca 600 g färsk/tinad vit fisk (vi hade lyxig färsk spätta, men frysblock som är tinade fungerar lika bra). 1 citron
Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Blanda grädde, chilisås, citronsaft och peppar i en bunke. Skiva fiskfilén, lägg i form och strö över dillen
Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Blanda grädde, chilisås, citronsaft och peppar i en bunke. Blev tipsade av en läsare, Erika Olsson, om den här fiskgratängen
Panerad fisk med potatismos och kall dillsås

Panerad fisk med potatismos och kall dillsås

Vispa upp ägget med en gaffel tillsammans med citronsaft och mjölk. Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn
Kall sås till fisk

Kall sås till fisk

Pressa citronen till juice, blanda ner. Mitt bästa recept på kall sås till fisk. Servera till någon god fiskrätt och potatis
Italiensk fisk med kapris- och citronsås

Italiensk fisk med kapris- och citronsås

Stek fisken i smör. Slå såsen över fisken. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. Tillsätt citronsaft och ca 1 msk smör. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl