Fisk i röklåda recept

Fisk igen!

Fisk igen!

Vi hade också en röklådaimittengrillen som vi hade rökspån ivilket gav en väldigt god röksmak
Att röka lax

Att röka lax

Ta upp fisken och torka av den, klappa in med dill och lägg den på gallret tillröklådan. Man behöver rökspån för att lägga i röken och det kan man köpa lite varstans, vi har köpt våra på Ö&B men vi har sett påsar även på Jem&Fix och på Fisk & Sportboden i vår stad
Rökt Makrill

Rökt Makrill

I Strömstad passade vi på att ta båten ut till det stilla sundet och fiskamakrilli kvällssolen. Dessa åkte direktini frysen efter att de rensats och gavs bort tillmin far i födelsedagspresent, tillsammans med en röklåda
Dagens recept: Böcklingsallad

Dagens recept: Böcklingsallad

I stället för böckling kan du välja annan rökt fisktill salladen. Bygg själv en röklåda eller köp en färdig
Kallröka lax

Kallröka lax

Ett annat tips jag sett är att ha rökaggregatet och fiskeni ett kylskåp som ställs inmaximal kyla

Rökt fisk

Placera röklådan på ett underlag som tål hög värme. Täck fisken med kryddblandningen och lägg på hushållspapper på ett fat och plasta in

Färskrökt pangasiusfilé

Servera den ljummen tillsammans med goda tillbehör. Ett par kvistar färskt enris. Flingsalt. Gnidinfisken med flingsalt 2-3 timmarinnanrökningen skall börja och håll den kallt. Placera fiskeniröklådan och rök den i ca 30-35 minuter. 1 st röklåda med spån och T-röd som bränsle. 4-6 filéer av pangasius