fiskfond. Gör nu såsen och koka potatisen. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Låt koka ner ytterligare litegrann. 4 dl fiskfond (egengjord eller köpe). Tänk på att inte köra förlänge, torr torsk är inget gott, den ska vara ca 50 grader. 4 dl fiskfond
Låt puttra medan du kokar din pasta. En påse ärtor är alltid bra att ha i frysen och den laktosfria grädden har förutom sin goda smak och mildhet mot magen den fördelen att den håller länge
(Man vill inte att fisken kokar med förlänge. Lägg i potatisen så att den nu får koka med. Häll på vin, vatten, salt, peppar och låt koka ihop till en härlig räkfond
En god fisksoppa som blir ännu godare om man tar sig tid att göra en egen fiskfond. Tänk på att när väl fiskskrovet och räkskalen kommit i så får det inte kokaförlänge, det förstör smaken
Om det hade varit en festvariant hade jag köpt fin fiskfond på hallen och satsat på några lyxiga skaldjur, men nu ville jag laga den bästa vardagsvarianten på sådant som fanns hemma eller lättåtkomligt på den vanliga mataffären
buljong eller fiskfond. Om de kokasförlänge blir de bara sega. Använder du råa tigerräkor till exempel kokar du dem tills du ser att de ändrar färg och blir röda
Koka samtidigt ihop såsen i en panna. Ajvar håller länge i kylen och är användbart till mycket, finns i alla livsmedelsbutiker vid det här laget, och finns även i en starkare variant för den våghalsige
Jag kokar såsen så länge, för då kommer det fram en mängd smaker. På skalen kan du sen koka en fin fond till hummersoppa, så då får du väldigt bra valuta för pengarna
Fisken ska inte koka utan endast sjuda – och inte förlänge. Det går lika bra att använda fryst som färsk lax, men tänk i så fall på att tina den före den läggs i soppan