Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
en fläskytterfilé. Servera fläskytterfilén och såsen till en god sallad. en fläskytterfilé. Lägg in den i ugnen i 150 grader tills innerköttet har nått temperaturen 68 grader
Kolla på förpackningen vilken temperatur som är den idealiska. Nötytterfilé eller motsvarande fläskytterfilé är styckningsdetaljer som lämpar sig ypperligt att helsteka eller grilla
Sänk temperaturen och låt det går klart tills löken mjuknat. 800g fläskytterfilé. Ansa fläskytterfilén och skär den till ca 1,5 centimeter tjocka skivor
Grilla köttet på låg temperatur runt om så att det blir en vacker yta. Grillad fläskytterfilé med getost- och primörrisoni 4 portioner 800 g fläskytterfilé (benfri kotlett) i bit 1 tsk fänkålsfrön 1 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk citronpeppar 1 msk olivolja 2 dl risoni 2 dl mellangrädde 1 bit getost (50-75 g) 2 tomater 10 sparrisar 1/4 sommarvitkål (ca 200 g) 4 salladslökar 1 ask körsbärstomater, gula eller röda 1 burk kronärtskocksbottnar (390 g) salt, svartpeppar Gör så här. 800 g fläskytterfilé
Barnen älskar lätt-tuggad mat och då är fläskytterfilé perfekt. Igår helstekte vi just fläskytterfilé som vi åt med klyftpotatis, bearnaisesås och en god sallad, mums
Men vi börjar idag med en grillad fläskytterfilé med en lite het glaze. Med temperaturer på runt 30 grader dom flesta dagarna har vi mest varit i stugan, solat, badat, fiskat och bara njutit av att vara ledig. Grillad fläskytterfilé med nudelsallad 4 port. 1 fläskytterfilé ca 600 g. Låt det sedan gillas indirekt under lock tills det har en innertemperatur på 65 grader. Lägg köttet över glöden igen och pensla med glaze runtom och grilla så glazen tar fast och köttet får en fin yta och innertemperaturen stiger till 70 grader, då är det klart. 1 fläskytterfilé ca 600 g
Jag tillagade köttet på låg temperatur i ugn och det blev riktigt gott. Jag brukar oftast inte köpa fläskytterfilé eftersom den sällan är ekologisk utan istället oftast mörad, dvs proppad med söt-salt vätska som jag helst vill undvika
Fläskytterfilé marinerad i coca cola. Det är inte lätt med temperaturen och tiden men man lär så länge man lever, envis som jag är så sitter det nog snart