Idag bjuder jag på ugnsbakad fläskytterfilé. Ännu en härlig och solig vårdag. Hoppas att ni alla haft en fin Valborgsmässoafton, och nu är redo för Första Majfirande i vårsolens glans
Idag fick det bli ett recept i ugn igen, det är toppen att laga sköter sig nästan själv. Fläskytterfilén är en väldigt god köttbit, inget segt i den och väldigt mör
Marinera fläskytterfilén 1 dygn och stek sedan i ugnen, köttet blir saftigt, mört och smakrikt. Här serverat med lime och myntaris, sparris, avocado och mangochutney
På bordet fanns också ugnsbakad lax med marinerade räkor (recept kommer), potatissallad (höftvarianten, så den har jag inget recept på), en italiensk vegopaj (recept kommer), ugnsbakade tomater, marinerade oliver (kika in här), en grön sås och en innehållsrik blandad sallad
Till det krossad potatis och ugnsbakade tomater. Ikväll blev det baconinlindad fläskytterfilé (eller benfri kotlettrad för att vara mer korrekt) tillagad enligt sous vide (har du inte sous vide så går det bra att köra den i ugnen)
Ge grytan ett uppkok och servera med ugnsbakade potatisklyftor. Grönkål är inte bara ett måste på julbordet (för många) utan det är också ett av de nyttigaste livsmedlen som finns, full av vitaminer som stärker kropp och själ
Till det ugnsbakade små kvisttomater. Ugnsbakade små kvisttomater på ruccola- och mozzarellabädd. Servera pizzorna med de ugnsbakade små kvisttomaterna på ruccola- och mozzarellabädd
Ugnsbakade potatishalvor med en nötig rapsolja och ett nöthack av hassel, lime, salt, sött & riven parmensanost Grillad fläskytter med nötströsslade potatishalvor, sötsyrlighet yoghurtsås & sallat från täppan
Vi serverade med klyftpotatis, ugnsbakade morötter och pepparsås. Hoppas ni alla haft en riktigt fin midsommarhelg med god mat och dans runt midsommarstången
Vi har ätit den både till ugnsbakad lax med marinerade räkor och till marinerad fläskytterfilé. Idag tänkte jag försöka fresta er med en somrigt grön sås som passar till det mesta
Detta gjorde jag iordning fredagskväll i mars månad. Det må se ”avancerat” ut, men icke. Fin och mycket enkel mat till middag Jag lät marinera en fläskytterfilé på 800 gram med färsk chili och färsk basilika samt honung, olja, vitlökskross, hack från det gröna på gul lök i knippe, bbq-sås, mörk soya, dijónsenap samt salt och svartpeppar