Man kan ta vad man vill, jag tog potatis, palsternacka, rotselleri och morötter, Vill man ha så lite kolhydrater som möjligt så rekommenderar jag rotselleri, kålrot och morot
Mmmm vad gott det var och snabbfixat var det utan konstiga ingredienser. Jag hade ju inte planerat maten speciellt mycket förrän det var dags att börja tillaga den så dessa ingredienser hade jag hemma (och oftast har hemma dessutom)
Om det verkar krångligt att förstå så menar jag att om jag hade varit blind så hade jag lätt kunnat hitta runt här hemma i huset o vetat vart alla möbler och saker stått och ljud och vibrationer hade hjälpt mig veta vad som var vad
Jag skar ca 400 g tillagad fläskytterfilé och ett par grillkorvar av god kvalitet i mindre bitar. Rester från DENNA middag tillsammans med några grillkorvar blev en underbar pastasås
För att få lite sommarkänsla så blev det en Medelhavsgratäng med kryddig fläskytterfilé… föredrar fläskytterfile istället för fläskfilé, det är inte så mycket senor i den och den är väldigt mör
Efter idag måste du lova mig en sak, sluta köpa färdigskivad, grå rostbiff. Steka den i panna, ösa med smör och sedan tillaga den i ugn på relativt låg temperatur
Det är otroligt vad grattad man kan bli på olika sätt. 600 g fläsk(ytter)filé4 krm salt2 krm svartpeppar1 dl pressad apelsinjuice½ dl rapsolja½-1 msk honung3 cm ingefära, skalad och skivad3 stjärnanis1 kanelstång2 apelsiner, skalade och skivade1 kruka timjanStek köttet runt om i en stekpanna och tillaga det sedan klart i ugnen. 2 apelsiner, skalade och skivade