Fr recept

Barnens FR till nyår

Barnens FR till nyår

07 Jan. 13. 11. Barnens FR till nyår. 0kommentarer. Till nyår så ville vi vuxna ha en skagenröra till förrätt men då alla barn inte gillar skegenröra så gjorde jag ett alternativ till dem
chokladmousse fr. LEON

chokladmousse fr. LEON

lagom till att man diskat undan middagen och fått fart på kaffepannan så var det dags att plocka fram
harmonisoppa fr. LEON

harmonisoppa fr. LEON

en sådan där enkel soppa, lätt att göra fräsch, smakar egentligen varken för mycket eller för lite, en soppa i harmoni
Kesobröd utan mjöl fr Hembakat

Kesobröd utan mjöl fr Hembakat

Brödet går bra att frysa in. 1 dl linfrön. 1 dl sesamfrön. GÖR SÅ HÄR. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp äggen lite fluffiga
chermoula- och grönsakssoppa fr. LEON

chermoula- och grönsakssoppa fr. LEON

fräs försiktigt chermoulan i lite olivolja i en gryta. 2 msk torkad koriander3 vitlöksklyftor1/2 msk malen kummin1 tsk chiliflagor1/2 tsk paprikapulverett kuvert saffran2 msk olivoljasalttill soppan
Skagenröra till FR

Skagenröra till FR

11 Jan. 06. 42. Skagenröra till FR. 0kommentarer. Här kommer förrätten som vi vuxna åt på nyårsafton. Det är. handskalade räkor
potatis- och palsternackssoppa fr. MEDELHAVSMAT FÖR SVENSKA KASTRULLER

potatis- och palsternackssoppa fr. MEDELHAVSMAT FÖR SVENSKA KASTRULLER

det här receptet är från den finfina boken Medelhavsmat för svenska kastruller av Cecilia Vikbladh. Boken innehåller en mängd vackra och goda recept som verkligen är precis vad titeln antyder, anpassade för svenska kastruller, men smakar medelhav hela vägen
spaghetti milanese fr. LEON

spaghetti milanese fr. LEON

det är dock ett långkok, fast för ett par framtida snabba middagar har jag nu fryst ned sås så att det går lite fortare då
ojojoj vilka bra brownies fr. LEON

ojojoj vilka bra brownies fr. LEON

-) att de sedan är glutenfria också (förutsatt att chokladen också är det), brukar alltid vara bra vid vissa tillfällen
Mes petites recettes .fr

Mes petites recettes .fr

Enfiler sur les cure-dents, une tomates cerise ronde, une boule de mozza et la moitié d'une tomate cerise allongée (la plus pointue, garder l'autre pour faire une salade par exemple)
david's spanska omelett fr. LEON

david's spanska omelett fr. LEON

första provlagning från den finfina boken LEON blev david's spanish omelette på s. jag blev supernöjd, oj vilken god omelett och vilken trevlig bas att blanda i en massa annat gott i framöver
beef & murphys fr. LEON

beef & murphys fr. LEON

recepten från LEON är många gånger långkok, jag har därför skapat en ny receptkategori. 1 kg nötkött, jag valde rostbiff, annars brukar fransyska vara riktigt fint, alt
The Artisan 2009 – F(r)an(z)tastiskt!

The Artisan 2009 – F(r)an(z)tastiskt!

Franz Schneider som driver Artisan wine tog nämligen med sig en flaska av detta till European wine bloggers conference i Wien härom året
indisk soppa med palsternacka fr. LEON

indisk soppa med palsternacka fr. LEON

1 tsk malen spiskummin1 tsk kumminfrön2 gula lökar, finhackade4 stjälkselleri, finhackade1 bit ingefära, ungefär som en tumme, riktigt finhackad eller riven1/2 tsk torkad chilien nypa malen nejlika1/2 tsk gurkmeja1/2 tsk garam masala700 g palsternacka, skalad och skuren i små tärningar1 pkt creamy coconut, 500 ml1 msk torkad timjan2 lagerbladen skvätt honungsaften av en citronsalt & vitpeppar1 liter vattenstek spiskummin och kumminfrön i lite olja till kumminfröna börjar "poppa". 1 tsk kumminfrön
(not too) spicy chicken cous cous fr. LEON

(not too) spicy chicken cous cous fr. LEON

blanda ned mynta och koriander i couscousen och strö över solrosfrön. 2 kycklingfiléer1 tsk torkad chilien rejäl nypa malen kanel1/2 solo vitlöken rejäl nypa curry2 dl couscous + 2 dl vatten8 katrinplommonsolrosfrönfärsk myntatorkad koriandertill vitlökstomaterna