07 Jan. 13. 11. Barnens FR till nyår. 0kommentarer. Till nyår så ville vi vuxna ha en skagenröra till förrätt men då alla barn inte gillar skegenröra så gjorde jag ett alternativ till dem
det här receptet är från den finfina boken Medelhavsmat för svenska kastruller av Cecilia Vikbladh. Boken innehåller en mängd vackra och goda recept som verkligen är precis vad titeln antyder, anpassade för svenska kastruller, men smakar medelhav hela vägen
Enfiler sur les cure-dents, une tomates cerise ronde, une boule de mozza et la moitié d'une tomate cerise allongée (la plus pointue, garder l'autre pour faire une salade par exemple)
första provlagning från den finfina boken LEON blev david's spanish omelette på s. jag blev supernöjd, oj vilken god omelett och vilken trevlig bas att blanda i en massa annat gott i framöver
recepten från LEON är många gånger långkok, jag har därför skapat en ny receptkategori. 1 kg nötkött, jag valde rostbiff, annars brukar fransyska vara riktigt fint, alt
1 tsk malen spiskummin1 tsk kumminfrön2 gula lökar, finhackade4 stjälkselleri, finhackade1 bit ingefära, ungefär som en tumme, riktigt finhackad eller riven1/2 tsk torkad chilien nypa malen nejlika1/2 tsk gurkmeja1/2 tsk garam masala700 g palsternacka, skalad och skuren i små tärningar1 pkt creamy coconut, 500 ml1 msk torkad timjan2 lagerbladen skvätt honungsaften av en citronsalt & vitpeppar1 liter vattenstek spiskummin och kumminfrön i lite olja till kumminfröna börjar "poppa". 1 tsk kumminfrön