Läste någonstans att smaklökarna förändras med graviditeten – och om det gör. Igår när Anja, Marcus och Lily kom över på middag så gjorde jag en dessert som är både enkel, inte för söt och så jäkla god – en fruktsallad i vaniljmarinad
Dela björnbären. Skala apelsinerna med en kniv och skär fruktköttet i bitar. Grädda tills marängen fått lite färg, ca 5 minuter, eller bränn av med gasolbrännare. 8 st björnbär
Mia var den som hjälpte mig att få bukt med den svullnad jag fick i ryggen efter min steloperation. Hallon, havtorn, björnbär, vinbär, jordgubbar eller hjortron ger också en god syra
Fruktsalladmed mascarpone/kardemumma/honung. Vit chokladpannacotta medbjörnbärsmousse. Och det är ingen sommar i Yorkshire utan svärmors trifle med limejelly och banan
Servera glace au four till en fin fruktsallad. Jag tog banan, gröna druvor, kiwi, passionsfrukt och björnbär som marinerades i lite sockerlag blandad med cointreau
→ Recept på chiapudding medfruktsallad och granola. → French toast medbjörnbär och nutella. Jag har ju lyxen att få njuta av hotellfrukost nu när jag är i LA så tänker att det passar bra med ett inlägg på temat
En gammal klassiker som jag ofta fick när jag var liten är fruktsalladen, visserligen så brukades mer traditionella frukter som äpple, päron och banan med sällsynta inslag av vindruvor
Häll lagen över fruktsalladen och ställ den att dra i kylen ett par timmar. 200g björnbär. Koka lagen med vaniljstång i ca 20 min och låt den sedan svalna. 200g björnbär
Fruktsalladmed lite mandelolja, kokosmjölk, russin och hackade mandlar. Vi börjar med en lista på symtom och beteenden man brukar ha om man inte tål socker