Häll ner smeten med jordgubbar i formen och ställ in i frysen igen. Den här tårtan är perfekt för att påminna en om att snart, snart så kommer den, sommarn
Bäst resultat får du om du har en glassmaskin, men det går att frysa glassmassan i en form också. Om gubbarna är riktigt söta kan du nöja dig med den mindre mängden socker, men om de är syrliga kan du ta lite mer
– Vispa grädden (inte för hårt) och vänd ner den i jordgubbarna. Vill du bara göra en tårta kan du minska recepten på mousserna lite eller spara det som blir över till dig själv
1,5 dl strösocker. 1 pkt frysta jordgubbar. 100 gr choklad med nötterKoka jordgubbarna med 1/2 dl socker och lite vatten till en kompott. Börja med att vispa äggvitan med 1/2 dl socker. Och tillsist vispa äggulorna med 1/2 socker samt fröna från en vaniljstång, vispa fluffigt. Blanda sedan försiktigt ihop alltihop i en låg form, täck med plastfolie och in i frysen 2-3 timmar. 1,5 dl strösocker. 1 pkt frysta jordgubbar
Det blir ganska mycket deg och gör du inte av med allt kan du frysain det som blir över. Jag tycker att det är finare att överraska den man håller kär vilken dag som helst
Marmelad på jordgubbar och chiafrön helt utan sockerDet är superenkelt och går supersnabbt att fixa sin egen marmelad eller sylt utan socker och andra konstigheter
En härlig gräddtårta bakad på sockerkaksbotten smaksatt med citron, fylld med färska jordgubbarmarinerade i flädersaft, cream cheesegrädde, flädercurd och jordgubbsmousse