Ruskigt gott, vi följer upp gårdagens fläskkotletter med ett riktigt långkok på högrev och precis som gårdagens middag så är det här en gammal klassisk rätt med många smaker man finns
För gårdagen gick verkligen i matlagningens tecken här i Mårtenssons kök, vi kockade risgrynsgröt i crock poten, Håkan slängde ihop ett gäng köttbullar och som om det inte var tillräckligt så gjorde han även sin första rullsylta, allt dokumenterat av frun i köket
Nu har jag sovit skönt en hel natt och känner mig riktigt pigg, så nu ska jag snart sätta mig o jobba men först ska jag ge er receptet på gårdagens kanonmiddag
Jag hade bestämt mig för att göra lasagne tillgårdagens middag. Sen så har vi det här med ingredienserna, använd kött av bra kvalitet och skippa för Guds skull matlagningsvinet och använd istället samma vin i maten som det du tänkt dricka till
Gårdagens middag innehöll många av mina favoritsmaker, framför allt röd pesto och basilika. Köttet stekte jag redan på förmiddan när vi var hemma och tog det lugnt
Då var jag tillbaka hemma igen efter gårdagens Stockholmsbesök. När vi åt kött var ugnsstekt falukorv en ganska populär maträtt här hemma, så jag har försökt att skapa en godtagbar vegetarisk ersättare för originalet
Den hette Korean BBQ Bulgogi och man blandade ihop den med olja och vatten och marinerade sedan "köttet" däri, jag tog vegansk kebab från Hälsans kök, och stekte sedan
Supernekelt och jättegott till vilken köttbit, korv, eller kyckling som helst. Den klassiska gulaschsoppan, som ursprungligen kommer från Ungern och egentligen startade som en gryta, innehåller ju nötkött, men man kan lika bra byta upp det mot köttfärs