Gåslever stekt recept

Tournedos rossini

Tournedos rossini

Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong
Min anklevermousse

Min anklevermousse

Nu är levern på dessa ankor jag köpt inte ens i närheten av att se ut som den ank- eller för den den gåslever man stöter på i andra sammanhang, i andra typer av anrättningar
Gåsamiddag

Gåsamiddag

Till förrätt blev det Vildgåsbröst & gåslever med äpplemarmelad. Huvudrätt var knaperstekt gåsbröst med ragu på katrinplommon och och konfikterat lår serverat med rödkål, brysselkål, bakat äpple och stekt potatis
LCHF i Frankrike

LCHF i Frankrike

Jag tillhör dem som inte tycker att gåslever i olika former är en delikatess. En kväll syndade jag och åt ett par tuggor av tärnad potatis stekt i ankfett
Budapest - dag 2

Budapest - dag 2

Få kanske vet att Ungern är den andra största producenten, efter Frankrike, av foie gras (gåslever). som serverades med stekt foie gras på toppen
Tillbaka till Star Inn Harome

Tillbaka till Star Inn Harome

Maken åt en förrätt med en skiva grillad blodpudding, stektgåslever, vattenkrasse och äppel-och-vanilj-chutney

Matrelaterad historia - blandat

Timbaler med gåslever och tryffel. Receptet här får därför bli "Stekt vildsvinssadel", för på den tiden var vildsvinskött något av det allra finaste man kunde äta
Fredagsfeeling och jävligt förbannad

Fredagsfeeling och jävligt förbannad

Till förrätt blev det vildandsbröst & gåslever med äppelmarmelad. Därefter var det dags för knaperstekt ankbröst med ragu på katrinplommon och confiterat lår serverat med rödkål, brysselkål, bakat äpple och stekt potatis

Färsk gåslever med stekta persikor

Lägg gåslevern ovanpå persikorna, ös såsen över och servera genast. 1 st gåslever , ca 800 g. Skölj och putsa med en vass kniv levern från alla fibrer och ådror
Gåslever, långkok och äppelkaka

Gåslever, långkok och äppelkaka

GåsleverLena hade gjort förrätten som bestod av gåslever, stekta äppelbitar, rostad bröd, tokajergelé och tokajer i glasen
Fredagstips!

Fredagstips!

Den bestod av flera olika köttsorter, fläsk, kalv och biff, bacon och gåslever med stekt potatis och serverades med sallad
Restaurant Chez Paul – en klassisk fransk bistro med vällagad mat

Restaurant Chez Paul – en klassisk fransk bistro med vällagad mat

Restaurangen erbjuder samma à la cartemeny vid lunch som på kvällen, och innehåller rätter som ägg i majonnäs, gåslever, varm chèvre på salladsbädd, gratinerad löksoppa, konjaksflamberad pepparstek, råbiff, grillade sardiner, crème brûlée och tarte tatin
Gåsamiddag Följetong - avsnitt 2

Gåsamiddag Följetong - avsnitt 2

Gåslevern är inte av fransk majsmatad sort utan en helt normalstor lever från välbehandlade fåglar. Igår kväll så stekte vi gås så doften spred sig i hela huset, vi är lite tidigt ute i år men det beror på att vi har en grupp som gärna tjuvstartar lite
Clubba

Clubba

Fokus på sprit och fest hade faktiskt skiftat till cravings efter tryffelsalami och gåslever). Till denna sjukt goda macka körde jag ett lantbröd som jag stekte på i smör och lite vitpeppar och bredde sedan över en ordentlig klick underbar dijonsenap

Restaurang Lyon

Har ätit gåslever flera gånger och hade föreställt mig att det skulle smaka ungefär lika. Tyvärr bad jag om väl stekt kött, det skulle säkert ha varit godare lite röd

Stekt unggås

Gåslever, muskelmage, äppleskivor, och katrinplommon, kokas var för sig. Gåslever och muskelmage i lite saltat vatten

Tournedos Rossini

Istället för äkta gåslever och tryffel kan du använda en fin gåslever- eller ankpastej med tryffel. Vänd gåslevern hastigt i lite smör i en panna och lägg en skiva på varje tournedos

Plankstek – fatányéros

Den bestod av flera olika köttsorter, fläsk, kalv och biff, bacon och gåslever med stekt potatis och serverades med sallad