Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong
Nu är levern på dessa ankor jag köpt inte ens i närheten av att se ut som den ank- eller för den den gåslever man stöter på i andra sammanhang, i andra typer av anrättningar
Till förrätt blev det Vildgåsbröst & gåslever med äpplemarmelad. Huvudrätt var knaperstekt gåsbröst med ragu på katrinplommon och och konfikterat lår serverat med rödkål, brysselkål, bakat äpple och stekt potatis
Jag tillhör dem som inte tycker att gåslever i olika former är en delikatess. En kväll syndade jag och åt ett par tuggor av tärnad potatis stekt i ankfett
Timbaler med gåslever och tryffel. Receptet här får därför bli "Stekt vildsvinssadel", för på den tiden var vildsvinskött något av det allra finaste man kunde äta
Till förrätt blev det vildandsbröst & gåslever med äppelmarmelad. Därefter var det dags för knaperstekt ankbröst med ragu på katrinplommon och confiterat lår serverat med rödkål, brysselkål, bakat äpple och stekt potatis
Lägg gåslevern ovanpå persikorna, ös såsen över och servera genast. 1 st gåslever , ca 800 g. Skölj och putsa med en vass kniv levern från alla fibrer och ådror
Restaurangen erbjuder samma à la cartemeny vid lunch som på kvällen, och innehåller rätter som ägg i majonnäs, gåslever, varm chèvre på salladsbädd, gratinerad löksoppa, konjaksflamberad pepparstek, råbiff, grillade sardiner, crème brûlée och tarte tatin
Gåslevern är inte av fransk majsmatad sort utan en helt normalstor lever från välbehandlade fåglar. Igår kväll så stekte vi gås så doften spred sig i hela huset, vi är lite tidigt ute i år men det beror på att vi har en grupp som gärna tjuvstartar lite
Fokus på sprit och fest hade faktiskt skiftat till cravings efter tryffelsalami och gåslever). Till denna sjukt goda macka körde jag ett lantbröd som jag stekte på i smör och lite vitpeppar och bredde sedan över en ordentlig klick underbar dijonsenap
Har ätit gåslever flera gånger och hade föreställt mig att det skulle smaka ungefär lika. Tyvärr bad jag om väl stekt kött, det skulle säkert ha varit godare lite röd
Istället för äkta gåslever och tryffel kan du använda en fin gåslever- eller ankpastej med tryffel. Vänd gåslevern hastigt i lite smör i en panna och lägg en skiva på varje tournedos