Att göra sin egenvaniljsås är faktiskt inte alls särskilt krångligt och det lilla extra besväret jämfört med att blanda fabrikspulver med mjölk är väl värt det när man smakar
Om du vill prova att göraegenvaniljsås så finns här ett par olika alternativ. Pajen är superlätt att göra och i somras gjorde jag den med rabarber som också var jättegott
Enkel att göra och verkligen jättegod. Blanda äggulor, socker, maizena. Till mina äppelmuffins gjorde jag en vaniljsås, även denna kommer från boken “Rosendals trädgårdscafe”
Och det är verkligen inte svårt att göra en egenvaniljsås istället för att använda matbutikens färdiggjorda (eller pulver), konstaterade vi när vi tio minuter senare stod i doften av vanilj med en färdiggjord varm vaniljsås framför oss på köksbänken
Vill man så kan man göra Crème Anglaise, en slags lyxig hemlagad vaniljsås. Denna bild är lånad eftersom min egen försvann under det misslyckade bytet från min första bakblogg till denna, ni som har hängt med länge minns vad jag pratar om
Nu tog jag snabbvägen med marsanpulver, men vill du göra dig det lilla extra besväret med att vispa ihop din egna vaniljsås så kommer här ett recept på en snabb vaniljsås
Tja inte heller så svår att göra heller, en riktigt fullträff med andra ord. Lägg dem på ett fat och sedan ett tårtbotten över, nu kan du kladda som du vill och sedan försiktigt dra bort pappren