Krama ur gelatinbladet och vispa ner i grädden. Vi var flera som delade och det gick åt snabbt kan jag lova men jag fick mina två flaskor av Per Mobergs nya vin som lanserades för en dryg vecka sedan
Börja med att blötlägga gelatinbladen till panna cottan. Jag hade nämnt tillkomsten av dessa vackra små godsaker i ett annat sammanhang, och möttes av sådan entusiasm från personen i fråga, att jag genast erbjöd mig att dela med mig av receptet innan det rent formellt publicerats här på bloggen
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden. Låt kakorna svalna på plåten och lägg dem sedan i en lufttät burk i lager med bakplåtspapper mellan
Häll av vattnet från gelatinbladen och krama ur vätskan. I och med att jag kommer jobba hela helgen så blir det inte så mycket påskfirande, men jag tänkte ändå bidra med ett recept som passar superbra till påskbuffén
Ta upp gelatinbladet, krama ur det och lägg i dem i gräddblandningen. Andra typer av panna cotta. 2 portioner Ingredienser 2-3 dl vispgrädde 30 g mandel (ca 3 msk) 2 tsk råsocker 4/5 st gelatinblad 2,5 msk Amaretto di Saronno Beskrivning Häll grädden i en kastrull. Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de är mjuka, cirka 5 minuter. I slutändan ska det vara ungefär 2 deciliter mandelgrädde kvar utan nötter och det verkar som nötterna dra åt sig lite av vätskan. Mät upp och kolla så att det tillsammans med Amaretton kommer bli 2 deciliter, annars är det läge att späda med liter mer grädde nu. Det blir cirka 1 deciliterper portion. 4/5 st gelatinblad
Ta upp gelatinbladet, krama ur det och lägg i dem i gräddblandningen. Andra typer av panna cotta. 2 portioner Ingredienser 2-3 dl vispgrädde 30 g mandel (ca 3 msk) 2 tsk råsocker 4/5 st gelatinblad 2,5 msk Amaretto di Saronno Beskrivning Häll grädden i en kastrull. Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de är mjuka, cirka 5 minuter. I slutändan ska det vara ungefär 2 deciliter mandelgrädde kvar utan nötter och det verkar som nötterna dra åt sig lite av vätskan. Mät upp och kolla så att det tillsammans med Amaretton kommer bli 2 deciliter, annars är det läge att späda med liter mer grädde nu. Det blir cirka 1 deciliterper portion. 4/5 st gelatinblad
Blötlägg gelatinblad i kalltvatten tills det är mjukt. Mät uppden varma buljongen och tillsätt0,5 gelatinbladperlitervätska. 0,5 gelatinbladperliter reducerad vätska