Servera i sturt, bägare, med sås, med strössel eller bara som den är. I helgen gjorde jag glass här hemma – ingen maskin, inget hektiskt rörande och inget krångel
Jag blev serverad glass smaksatt med brynt smör av Nicklas på en grym middag för ett år sedan, och det har inspirerat mig till den här goda och enkla desserten
Lägg upp glass och bär och häll på lite sås. Chokladkolasås. Koka upp grädde, socker och sirap och koka till en kolasås, ca 20 minuter. 750 g vaniljglass
Jag smaksatte min glass med tre olika smaker, rabarber- och limesirap, jordgubbssås och choklad. Låt såsen småkoka tills gubbarna är alldeles mosiga och det har fått en såsig konsistens
Det är ingen hemlighet att jag älskar glass, och för ett tag sedan såg jag ett inslag på Facebook om hur man gör chokladsås som stelnar på glassen, precis som chokladdoppad mjukglass
Gärna toppad med någon god sås, varför inte Calle och saltlakritssåsen och/eller annan spännande topping som strössel, nötter, kakor, godis, färsk frukt eller annat gott
Ta fram så mycket glass du behöver och tina den lite i en större skål, vispa lite mjuk med elvisp, ringla över lite chokladsås (så mycket du tycker behövs) strö över lite grovt hackade valnötter och vispa supersnabbt
Hacka chokladen fint och rör ner den i grädden tills allt smält och det blir en slät sås. Krämig vaniljglass tillsammans med en varm, len och tjock kardemummafudge räcker fullt gott till mig
Ugnsbakade grönsaker med spätta och kall sås. Lagom tills dess att middagen var slutförd hörde vi glassbilens (enerverande) melodi och denna, för vissa av oss, lillfredag passade det bra att festa med glass