Sila av dagen efter och kör i glassmaskin. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
Ställ en lämplig form i frysen, och kör sedan glasskrämen i glassmaskin. När flaket varit ute ur ugnen några minuter, och svalnat och stelnat en aning men fortfarande är elastiskt, kan ,man til och med skära ut rundlar ur det med en vass kniv
Dagen efter häller du smeten i en glassmaskin, och följer tillverkarens instruktioner. Låt svalna en kort stund medan du med hjälp av en kniv skrapar ut fröna ur vaniljstången
Köpte en glassmaskin för ett tag sen och har varit riktigt sugen på att inviga den. Ska du inte servera glassen direkt så lägg den i en plastburk med lock och ställ den i frysen tills det är dags att äta den
1Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång plus vaniljfrön under omrörning i en rostfri kastrull. 1Kyl ned och låt det hela stå i kylen öven natten, rör om, sila bort den skårade vaniljstången och frys i glassmaskin
(Viktigt dock att smeten är kall innan häller den i glassmaskin. Dela vaniljstången och skrapa ur alla frön och lägg i en kastrull medvaniljstången, mjölken och grädden
För att göra glass i glassmaskin. Dela vaniljstången på mitten, skrapa ur fröna och lägg i stången och fröna tillsammans med vispgrädde, kaffegrädde och glukos i en kastrull
Kör glassmeten i glassmaskin. Värm under tiden grädden och mjölken medvaniljstången. Då var det enkelt att välja vaniljglass gjord på ljust muscovadosocker som bas
Jag har alltid trott att man måste ha en glassmaskin för att laga god hemlagad glass, men icke. Ta upp vaniljstången från mjölken och tillsätt mjölken i äggsmeten i en tunn stråle under omrörning