Tillsätt sedan den valfria mjölkersättningen och vald mjölmix blandad med bakpulver. 1 1/2 dl ljus naturligt glutenfrimjölmix (t ex Sempers fin mix, Finax bruna, Lailas gula). 1 1/2 dl ljus naturligt glutenfrimjölmix (t ex Sempers fin mix, Finax bruna, Lailas gula)
Lotta Frithiof, matredaktör på Uppsala Nya Tidning, frågade för ett tag sedan om jag ville göra en glutenfri semla till ett semmelreportage i torsdags, och det ville jag naturligtvis
mixa färskosten och honungen, vispa ihop smöret och jordgubbspurén med elvisp. Mixa i lite i taget av smöret och jordgubbsblandningen (den kan se lite skuren ut men går ihop i färskosten)
Jag använde Lailas gula mjölmix eftersom det är den jag har hemma. Nu är jag inte så van vid glutenfriamjölmixer men jag tror det går lika bra med andra mjölmixer också
Nu har jag bytt ut en del av den "vanliga mjölmängden"(gula mixen) och tagit hirsflingor och havregryn, så det är inte en riktig blåhammarenfis, men det är min variant
Fyll på med mjölmixen och sirapen. Ta upp degen på väl mjölmixat bakbord. 400 ljus mjölmix, t ex Lailas eller även Schärs Mix C. 400 ljus mjölmix, t ex Lailas eller även Schärs Mix C
-) Grundreceptet hittade jag på Annicake som ganska ofta bakar glutenfritt. Men Schärs Mix C (finns ofta på stora Coop-butiker) eller Lailas gula eller Sempers Fin Mix går förstås också bra