3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra). 1nymald vitpepparKoka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé
3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra). 1nymald vitpepparSå här gör du Koka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé
Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. Blanda alla ingredienserna och låt koka upp. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
En tomatsås kan också funka, men i kväll blev det alltså gräddsås. Hur många gamla lasagnepaket får ett skafferi innehålla och hur länge kan man gå utan att äta grönt och utan att samtidigt få vitaminbrist
Smält margarinet om du inte har flytande och rör ut vetemjölet så det inte är några klumpar och häll på grädden och mjölken, rör så att det blandas med smörblandningen, smula ner buljongtärningarna och rör ut, smaka av med salt och peppar och soya för både smak och färg