Gnocchi alla sorrentina är en läcker italiensk gratäng med gnocchi i tomatsås toppad medost. Jag brukar laga en liknande rätt med pasta, recept hittar du HÄR
Servera med ris eller potatis. Vispa ihop ägg,senap,gräddmjölk,riven ost,kryddor. 13 - 4 dl riven ost. 1250 g ( 2 pkt) djupfryst spenat 400 g falukorv 4 ägg 2 dl gräddmjölk 1 msk senap 3 - 4 dl riven ost salt pepparLåt spenaten tina & rinna av väl i ett durkslag (pressa ur all vätska med en sked) Skär korven i strimlor & lägg i en form
Denna gången blev det både aubergine och squash och även massor medost, gott, gott. Viktigt här med en god tomatsås tycker jag, ingen köpesås duger här utan gör den själv, enkelt och gott
Det var en fin revbensrad (så ska det se ut ICA, och inte ett halvknäckt stycke med en massa köttslamsor som hänger som en stor "jag vet inte vad"), två skivor lagom marmorerade entrecôteskivor och en bit gryèreost
Den är lika god med ris som med pasta. Häll såsen över och fördela osten över såsen. Rör ihop grädde, creme fraiche, chilisås och smaka av med salt och peppar
5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort. 150g mager riven ost