Vi köper färdigkokt julskinka och självklart går det att skippa griljeringen men jag tycker att det blir gott och framför allt snyggt att griljera skinkan
Så där ja skinkan griljerad. I år valde jag även att griljera utan ströbröd för att göra en glutenfri variant, men om du vill ha ströbröd så är det bara att strö över på slutet
Vi köper alltid färdigkokta ribs från affären som sedan griljeras ca 10-15 minuter i ugn med medföljande glaze. Pensla glaseringen på revbensspjällen och griljera sedan revbenen i ugnen cirka 20 minuter i 175°
) Det är skillnad på vilken sort man väljer och huruvida den är griljerad eller inte. För vår del så har vi båda alltså vuxit upp med brunkål till dom lättrökta skinkorna och dom där skinkorna, dom var aldrig griljerade och den enda gången det satt en färgglad pinne i var när det julpysslats skinkpinnar i skolan
Dels knaprade jag mina första pepparkakor (och tänkte fina önskningar, för det får man när man lyckas dela pepparkakan i tre) och sen griljerade jag även årets första julskinka