Då passar det fint att göra en god gryta att värma sig med, efter skogsturen. Jag har haft turen att hitta lite kantareller i fjällen , men den här rätten blir god med blandsvamp också
ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
Hacka en näve färsk basilika och strö över grytan innan servering. För någon vecka sedan plockade vi en liten hög medkantareller som räckte till varsin kantarellsmörgås men igår när Jonny var ute och plockade igen så hade det kommit upp massor medkantareller
Lägg i potatis (som samtidigt reder grytan något) och koka mjuka, tillsätt grädde och låt sjuda upp. Tillsätt till sist fisken och smaka av med persilja, citron, salt och peppar