Tidigare har jag använt den mest i grytor. Barnen kunde njuta av sina sedvanliga sås- och potatisorgier, vilket ofta påminner mig om när jag själv växte upp, ,ed en mamma som är grym på att laga till goda såser
Kampotpeppar är en angenäm bekantskap som jag fick tips om av en Thailandboende bekant. Fräsch och mild i smaken, med en doft av eukalyptus och mynta, god till både kött och fiskrätter
Man kan alltså även använda sig av hel fläskkarré, fläskbog eller högrev. Däremot valde jag tillslut inte pork utan beef, nötbog för att vara mer exakt
av. Kavla till rundlar ca. 800g Högrev/Nötbog tärnad 1x1 cm. Avsluta med att hälla på bönorna och låta sjuda på låg värme i 20 minuter till. Forma degen i kulor i storlek av 3,5 cm i diameter eller i golfbollsstorlek. 800g Högrev/Nötbog tärnad 1x1 cm 2 st strimlade gula lökar
Grytan kan smakas av med lite soja, salt och vitpeppar efter smak. Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar
Grytan kan smakas av med lite soja, salt och vitpeppar efter smak. Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar
De kvällar där någon av oss kan gå tidigare, ja då kan matlagningen ta lite längre tid. Smaka av och tillsätt eventuellt finhackad chili för att få mer styrka
Jag använde mig avnötbog, men högrev eller fransyska går minst lika bra. Pulled pork har blivit en riktig favorit hemma hos oss, så igår testade jag att göra en pulled beef istället och det blev hur gott som helst