Grytor av nötbog recept

Långlagad nötbog, med många smaker

Långlagad nötbog, med många smaker

Tidigare har jag använt den mest i grytor. Barnen kunde njuta av sina sedvanliga sås- och potatisorgier, vilket ofta påminner mig om när jag själv växte upp, ,ed en mamma som är grym på att laga till goda såser
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Smaka av med salt och peppar. 3 kg nötbog
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Smaka av med salt och peppar. 3 kg nötbog
Improviserad chili på nötbog

Improviserad chili på nötbog

jag är annars ingen stor beundrare av alltför kryddstark mat. När jag nu kände en plötsligt lust till förändring, föll valet helt naturligt på nötbog
Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

Kampotpeppar är en angenäm bekantskap som jag fick tips om av en Thailandboende bekant. Fräsch och mild i smaken, med en doft av eukalyptus och mynta, god till både kött och fiskrätter
PULLED PORK (BEEF)

PULLED PORK (BEEF)

Man kan alltså även använda sig av hel fläskkarré, fläskbog eller högrev. Däremot valde jag tillslut inte pork utan beef, nötbog för att vara mer exakt
Portergryta med nötkött

Portergryta med nötkött

Smaka av med salt och peppar. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. 700 g nötbog. Skär köttet i tärningar
Chili con carne med hembakat Tortillabröd

Chili con carne med hembakat Tortillabröd

av. Kavla till rundlar ca. 800g Högrev/Nötbog tärnad 1x1 cm. Avsluta med att hälla på bönorna och låta sjuda på låg värme i 20 minuter till. Forma degen i kulor i storlek av 3,5 cm i diameter eller i golfbollsstorlek. 800g Högrev/Nötbog tärnad 1x1 cm 2 st strimlade gula lökar
Portergryta

Portergryta

Häll i grädden och smaka ev av med mer salt och peppar. För tjockare sås red av med lite maizenamjöl. 1,2 kg nötbog. 1,2 kg nötbog
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Grytan kan smakas av med lite soja, salt och vitpeppar efter smak. Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar
Köttgryta med rödvin Boef bourguignon

Köttgryta med rödvin Boef bourguignon

Smaka av med soja, socker samt salt och vitpeppar efter smak. Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka över två timmar
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Grytan kan smakas av med lite soja, salt och vitpeppar efter smak. Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar
Pulled beef burger

Pulled beef burger

Pulled, pork, pulled lamb, pulled chicken eller pulled beef, oavsett vilket kött man väljer att långlaga är det både enkelt och väldigt gott
Smakrik chiligryta på bog

Smakrik chiligryta på bog

De kvällar där någon av oss kan gå tidigare, ja då kan matlagningen ta lite längre tid. Smaka av och tillsätt eventuellt finhackad chili för att få mer styrka
Pulled Biff

Pulled Biff

Frysen är full med goá bitar av ekologiskt nöttkött, djur som betar ute året om och mår bra. Jag gjorde ett andra försök av Pulled Beef

Pulled beef

Jag använde mig avnötbog, men högrev eller fransyska går minst lika bra. Pulled pork har blivit en riktig favorit hemma hos oss, så igår testade jag att göra en pulled beef istället och det blev hur gott som helst
Dillkött (mjölkfri)

Dillkött (mjölkfri)

Jag gillar att äta riktigt mört kött, så jag kokar oftast mina köttgrytor i minst två timmar – men avgör själv vad du tycker är bäst