Jalapeño är en perfekt smakkompis till inlagd gurka, det smakar svensk sommar med bett. Det här är min bästa gurka som jag äter som pickles, på mackan, hackad i sås – en bra bas i köket helt enkelt
6 dl 12 procentig ättika. 2 dl salt. 2 kg gurkor. 2 msk svarta senapsfrön. 2 msk gula senapsfrön. 1 gul lök, skala och skuren i klyftor. Ca 10 dillkronor. Ca 10-15 svart vinbärsblad. Skär dem i skivor, ca 1/2 cm tjocka. 6 dl 12 procentig ättika. 2 dl salt. 2 kg gurkor. 2 msk svarta senapsfrön. 2 msk gula senapsfrön. 1 gul lök, skala och skuren i klyftor. Ca 10 dillkronor Ca 10-15 svart vinbärsblad
Skölj och skiva gurkan med osthyvel eller liknande och lägg skivorna i en djup tallrik. 200 g grön gurka. 1 msk ättika. 2 msk strösocker. 1 dl kallt vatten. 189. 1 kryddmått salt
Skölj gurkan. Helst ej rostfritt då det reagerar med syran i ättikan om du förvarar gurkan lång tid. Gurkan smakar bra att äta direkt men helst ska den stå och marinera ett tag
gurka, gurkor, inlagd, inlagda, syrad, syrade, polskt, tillbehör Ingredienser. Ingredienser3 kg gurkorMassor med dill1 hel vitlökCa 2 msk svarta eller gula senapsfrön3dl grovt salt utan jod1 bit pepparrot 4,5dl vattenGör så här. Låt det stå framme i ca 10 dagar för att sedan i superrena glasburkar fördela gurkor och saltvattenspadet och ställ dem i kylen eller svalt. 3 kg gurkor. 1 hel vitlök. Ca 2 msk svarta. 3dl grovt salt utan jod. 1 bit pepparrot