Det roligaste är att det är så otroligt enkelt att göraeget och man behöver tillskillnad från de flesta av de färdigköpta produkterna inte tillsätta något mer än nötterna och salt efter smak
Något som jag brukar göra till frukost lite då och då, det är nyponsoppa. Till det hade jag mitt glutenfria bröd som jag gjorde i helgen (recept HÄR), och på det hade jag mandelsmör och banan
Inspirationen och längtan efter att få laga eget kommer tillbaka. Smoothiebowl med avokado och mandelsmörca 2 portioner. 1 msk mandelsmör. 1 avokado 1 msk mandelsmör
Nu kan du göra vad du vill med dem. Jag har inte bakat så mycket med vegetariska proteinpulver tidigare och det beror främst på att jag inte tycker att de smakar lika gott som vassle och kasein
Förutom den här varianten kan man till exempel testa att göraegetmandelsmör och sedan använda vaniljproteinpulver, det blir lika gott och ger variation även om det är lite bökigare
Hittar du inte nötsmör i butikerna (Konsum brukar ha olika nötsmör av märket Monki eller Kung Markatta, eller så finns det i hälsokostbutiker) kan du göraeget av orostade nötter som du maler i en matberedare tills det blir ett smör
200 g mörk, sockerfri choklad1 dl ekologiskt osötad jordnötssmör (eller gör som jag och gör eget genom att mixa jordnötter med en skvätt olja)1 dl salta jordnötter. 2 msk mandelsmör