Blanda i rabarber och hallon. 500 g rabarber. Skär rabarbern i 2 cm stora bitar ( skala bara om skalet är tjockt och träigt ). Skär pajen i bitar ( blir ca 20 st) och servera med lättvispad vaniljvisp. 500 g rabarber
I veckan bjöd jag på denna rabarber & hallonpajmed ett härligt täcke av havre och råg. Tänkte att jag skulle dela med mig av detta recept åt er idag om någon av er kanske är baksugen
Pajen är superlätt att göra och i somras gjorde jag den medrabarber som också var jättegott. Den här gången blev det en hallonpajmed knäckigt täcke, jättegott och hela pajen tog slut fortare än kvickt
Platta ut degen med händerna och täck bär och rabarber. Super med hallon till. Rabarberpaj är ju alltid gott, men lite extra gott blir det när man har lyxen att laga på egenodlad
Vårliga smaker som passar bra i pajSyrligheten hos rabarbern gifter sig fint med ett sött knäckigt täcke i den här pajen som i just det här utförandet dessutom är glutenfri
Hur trevligt som helst även om kakmagen är till bredden fylld med kaksmet och hallonpaj och ingen rörelse what so ever (förutom den kroppsaktivitet som krävs i stegen mellan ugn och arbetsbänk) har utförts
Jag har finslipat receptet lite och gjort både Blåbärspaj & Hallonpajmed samma pajbotten. Ibland kan Rabarber ha olika syrlighet så prova dig fram med mer eller mindre sötning
Blåbär- och hallonpajmed kallrörd vaniljsås. Använder man en rödare sort av rabarber (som moset på bilden är gjort av) blir det ett rosagult mos, annars kan man väl tänka att det blir lite mer mot det gulgröna hållet med gröna rabarber
Hon bjöd på en jätte god pasta rätt och världens godaste rabarber och hallonpaj till efterrätt. Tillbehören var riven parmesan, rostade pinjenötter, olivolja med vitlök och färsk ruccola sallad