Dela fisken och stek den på penet, med charlottenlök och dill i mycket smör. Hollandaisesås. Vispa kraftigt hela tiden på svag värme, såsen får inte koka
När det gäller recept på klassiska franska såser ska man inte uppfinna hjulet utan helt enkelt gå till matbibeln Det goda franska köket av Julia Child & Co
Tag av från värmen och vispa droppvis i smöret till en tjock sås. Smält smöret på svag värme så att det blir skirat och bottensatsen separerar från fettet
Droppa försiktigt i det smälta smöret under konstant vispning till det blir en tjock sås. Servera med hollandaisesås, potatis och sparris och gärna en citronklyfta
Toppa med rikligt med sås. Smält smöret. Tillsätt smöret i en smal stråle samtidigt som du vispar. Ägg 2Ättiksprit 12% 1 msk/2 l vattenHollandaise. Äggulor 2Vatten 2mskSmör 125gCitronsaftSaltVitpepparKörvel, färskHollandaise