Hollandaise såsen skär sig recept

Hemgjord hollandaise

Hemgjord hollandaise

För mycket värme gör att äggulorna koagulerar och såsenskärsig. Man kan vispa i mer när såsen är färdig och på se sätt får man redan på exakt hur mycket citron och hur mycket vatten man ska ta nästa gång
Handvispad Hollandaise – liten såsskola

Handvispad Hollandaise – liten såsskola

Skulle såsenskärasig tar du bara en msk kallt vatten i en ny bunke och börjar så att säga om vispningen droppvis med din skurna sås ner i vattnet

Hollandaise

Värmer man den igen skär den sig gärna. Ikväll gjorde jag något jag aldrig gjort förut, egen hollandaise
Grillad röding med somriga smaker och hollandaise

Grillad röding med somriga smaker och hollandaise

Vispa kraftigt hela tiden så att såsen inte skärsig. Hollandaise. Ta av kastrullen från grillen, ställ ner en annan bunke eller kastrull över det heta vattnet och börja vispa din hollandaise
Smörgås med sparris och egen Hollandaise

Smörgås med sparris och egen Hollandaise

Häller man för mycket smör eller vispar för dåligt finns risk att såsenskärsig. Man kan med fördel vänta med att gratinera smörgåsarna tills man kommit igång med såsen
Vit sparris med hollandaise

Vit sparris med hollandaise

Lägg hollandaisesåsen i en liten skål och placera intill sparrisen på tallriken. Skär av den nedersta delen på sparrisen

Påskmat LCHF

Jag serverade Öringen smörstekt med en Hollandaise med Persilja och Citrontimjan. Såsen har ganska kort hållbarhet men fungerar fint att frysa in till nästa gång det vankas dessert
Gammeldags Ägg Benedict

Gammeldags Ägg Benedict

Gör Hollandaise-såsen. Han beställde “rostat bröd med smör, pocherade ägg, krispigt bacon och en rejäl hög med Hollandaise”, något som den kända hovmästaren, Oscar Tschirky förfinade till den mer vanliga versionen av Ägg Benedict som vi känner till idag med en English muffin, skinka med pocherat ägg och Hollandaise
Eggs Benedict

Eggs Benedict

Många drar sig säkert för att göra Eggs Benedict på grund av Hollandaisesåsen, och tyvärr så är det INTE okej med köpt sås här
Örthollandaise

Örthollandaise

För mycket värme gör att äggulorna koagulerar och såsenskärsig. Man kan vispa i mer när såsen är färdig och på se sätt får man redan på exakt hur mycket citron och hur mycket vatten man ska ta nästa gång
Vårig sparrismacka

Vårig sparrismacka

Detta är en läcker anrättning, särskilt med egengjord Hollandaise. Häller man för mycket smör eller vispar för dåligt finns risk att såsenskärsig