Mårtensson kallade dem honungsmarinerade men då jag tyckte att de smakade mer vin så bytte jag helt ogenerat namn och självklart blev det några små ändringar i receptet
Glace. Rör samman glacen och bred den på limpan. 1 msk honung. För ett ganska så bra tag sedan snappade vi upp ett recept hos vår favorittant på en vegetarisk köttfärslimpa, som vi genast kände att vi bara var tvungna att prova
För att leka med stekens smaker gjordes en glace på honung och riven färsk ingefära samt lite salt. Det här mina vänner var en riktigt fullpoängare där smakerna från det rökta sidfläsket verkligen gick hand i hand i solens nedgång tillsammans med sötman från honungen och lite sting från ingefäran
Blanda samman honung, balsamvinäger, en krossad vitlöksklyfta och örter i en skål. Jag har därför valt att först brässera köttet med rött vin och kryddor för att sedan ge det en smaklig yta på grillen och avslutningsvis servera anrättningen med en sötsur glace, underbart gott
Värm honungen försiktigt tillsammans med hacket. Riktig bra baser att ha i kylen för att piffa upp vardagsmaten eller förstärka en grillsås, en glace, i grytan, i soppan, i en kall sås med creme fraiche, i en vinegrette, i en salsa, varm macka, paj…