Hummern får inte koka, då blir den lätt seg. Koka upp vatten och lägg i tomaterna. Jag har nog bara ätit färsk hummer förut, men gratinerad var riktigt gott och kan med fördel göras på fryst hummer
Slå på grädde samt fond och låt koka ihop lite. Och vilken en läcker färg fru Hummer har. Mera festmat på agendan och denna gång prövade jag gratinera en hummer och redan bara äventyret att klyva och rensa den är nästan en hel historia i sej, men den tar jag inte nu
Till förrätt gjorde vi gratinerad hummer, mycket gott tyckte vi alla. Hacka hummerköttet och vänd ner. Lägg hummerskalen i en ugnsform och fyll de med stuvningen
Ja, det blir väl ett naturligt steg i ledet att göra hummerfond av hummerskalen. Han fick med sig 3 st hem varav vi fryste in 2 st för att ha till hummersoppan vi brukar göra på nyår. ) och skalen som blev över ifrån den + skal från 3 st tidigare humrar vars skal frysts in, använde jag idag till att göra hummerfond. Låt koka upp och koka 20-30 min
När det mjuknat höjer jag värmen och tillsätter vinet som får koka bort något. Chiligratinerad hummer. Jag har skrivit om chiligratinerad hummer tidigare, men då utan recept
I onsdags skrev vi om skaldjurspasta och faktiskt så blir det skaldjur även idag, dock av den lite lyxigare och större sorten som lystrar till namnet hummer
Skär försiktigt, tills hummern är helt delad. Låt svalna, blanda sedan i köttet från hummern. 11 dl egen hummerfond (köpt endast 3 msk då den är mer koncentrerad). 12 msk riven ostKlyv hummern på längden. Låt småkoka ca 5 minuter under omrörning. 1Lägg hummern på en plåt med bakplåtspapper. 1Fyll hummern med stuvningen