Hummer ugn recept

Gratinerad hummer, lätt som en plätt!

Gratinerad hummer, lätt som en plätt!

Lägg humrarna i en ugnsfast form, klicka över smöret och riv över en rejäl laddning god parmesanost. ) Hummer, gratinerad sådan, som avnjöts här i köket på lillejulafton då vi upptog en gammal tradition att äta djur från havet och låta dom få sällskap av bubbor
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Lägg de tomma hummerskalen i en ugnssäker form. Jag har nog bara ätit färsk hummer förut, men gratinerad var riktigt gott och kan med fördel göras på fryst hummer
GRATINERAD HUMMER

GRATINERAD HUMMER

Och vilken en läcker färg fru Hummer har. Mera festmat på agendan och denna gång prövade jag gratinera en hummer och redan bara äventyret att klyva och rensa den är nästan  en hel historia i sej, men den tar jag inte nu
Gratinerad hummer med västerbottenost

Gratinerad hummer med västerbottenost

Vi ville lyxa till det lite med en god förrätt så det blev gratinerad hummer. Idag ska vi göra hummersoppa på skalen som blev över
Chiligratinerad hummer

Chiligratinerad hummer

Ställ hummerskalen i en ugnssäker form. Strö över ost och gratinera i ugn. Om ni vill äta något festligare så kan jag tipsa om hummer
Chiligratinerad hummer & konsten att tänka innan man talar

Chiligratinerad hummer & konsten att tänka innan man talar

Chiligratinerad hummer. Jag har skrivit om chiligratinerad hummer tidigare, men då utan recept. Jag gjorde den senast straxt före jul för att Eyvind önskade så, dessutom passade det bra då jag klumpat till det och hamnat i en knipa som jag svårligen skulle kunnat ha ta mig ur om det inte vore för just en chiligratinerad hummer
Gratinerad hummer ♥

Gratinerad hummer ♥

Dela hummern i två lika delar. Ta ur köttet och dela allt hummerkött i mindre bitar. Skölj hummerskalen och lägg dem upp och ner i en ungsfast form
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Fördela över osten och gratinera i ugnen tills osten har smält och fått en fin färg ca fem minuter. en hel hummer
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Dela hummern i två lika delar. Ta ur köttet och dela allt hummerkött i mindre bitar. Skölj hummerskalen och lägg dem upp och ner i en ungsfast form
Gratinerad hummer, enklare än vad jag trodde

Gratinerad hummer, enklare än vad jag trodde

strössla med lite flingsalt, persilja och lite av osten som blev över in i ugnen strax efter hummern och efter några minuter har man ett väldigt gott tilltugg
Chiligratinerad hummer

Chiligratinerad hummer

Ställ hummerskalen i en ugnssäker form och fyll skalen med hummerstuvningen och strö över osten. Låt puttra några minuter och red sedan av med maizenamjölet och blanda sedan ner hummerköttet och persiljan
Gratinerad hummer med örter och citron

Gratinerad hummer med örter och citron

Men ibland blir vi lite vilda och galna, klyver dom röda blötdjuren, slänger på nåt gott och gratinerar dom i ugnen (som här med parmesanost) och när vi gjort det så är vi alltid lika rörande överens om att det är det mest kladdfria och enkla sättet att äta hummer
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Låt hummerköttet i skalet vara kvar. Rör ihop rumsvarmt smör, gräslök, persilja, crème fraiche, bröd, hummerkött och lökfräs
Gratinerad hummer med chili, vitlök och persiljesmör

Gratinerad hummer med chili, vitlök och persiljesmör

Dela hummern och ta bort magsäcken. Fördela smöret över hummerköttet. Ta ut hummern och lägg på en plåt. Sätt ugnen på 250 grader. Gratinera hummern i 5 min släng då in brödbitarna och fortsätta gratinera i ca 3 min. 1 st kokt hummer
Gratinerad hummer – recept

Gratinerad hummer – recept

Sätt in plåten i ugnen. Skär försiktigt, tills hummern är helt delad. Låt svalna, blanda sedan i köttet från hummern
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Putsa skalen och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Klyv hummern. Smaksätt såsen med vin, salt och peppar och blanda sedan ner hummerköttet