Lägg humrarna i en ugnsfast form, klicka över smöret och riv över en rejäl laddning god parmesanost. ) Hummer, gratinerad sådan, som avnjöts här i köket på lillejulafton då vi upptog en gammal tradition att äta djur från havet och låta dom få sällskap av bubbor
Lägg de tomma hummerskalen i en ugnssäker form. Jag har nog bara ätit färsk hummer förut, men gratinerad var riktigt gott och kan med fördel göras på fryst hummer
Och vilken en läcker färg fru Hummer har. Mera festmat på agendan och denna gång prövade jag gratinera en hummer och redan bara äventyret att klyva och rensa den är nästan en hel historia i sej, men den tar jag inte nu
Chiligratinerad hummer. Jag har skrivit om chiligratinerad hummer tidigare, men då utan recept. Jag gjorde den senast straxt före jul för att Eyvind önskade så, dessutom passade det bra då jag klumpat till det och hamnat i en knipa som jag svårligen skulle kunnat ha ta mig ur om det inte vore för just en chiligratinerad hummer
strössla med lite flingsalt, persilja och lite av osten som blev över in i ugnen strax efter hummern och efter några minuter har man ett väldigt gott tilltugg
Ställ hummerskalen i en ugnssäker form och fyll skalen med hummerstuvningen och strö över osten. Låt puttra några minuter och red sedan av med maizenamjölet och blanda sedan ner hummerköttet och persiljan
Men ibland blir vi lite vilda och galna, klyver dom röda blötdjuren, slänger på nåt gott och gratinerar dom i ugnen (som här med parmesanost) och när vi gjort det så är vi alltid lika rörande överens om att det är det mest kladdfria och enkla sättet att äta hummer på
Dela hummern och ta bort magsäcken. Fördela smöret över hummerköttet. Ta ut hummern och lägg på en plåt. Sätt ugnen på 250 grader. Gratinera hummern i 5 min släng då in brödbitarna och fortsätta gratinera i ca 3 min. 1 st kokt hummer