I grupp blir vi som bekant starkare. Men hur det nu må vara med den saken, så kan vi genom att se på siciliens historia förstå behovet av en begriplig och näraliggande maktstruktur
Eller hur. I veckanblir det snabblagad mat som gäller. Osthyvel kan man ha till mycket. Förutom vitkålen vill jag ha lite morot i och så röd lök eller purjolök
Jag hoppas att mina bilder kan illustrera hur man ska göra. Självklart tog hon för givet att jag skulle veta hur man gör dumplings men sanningen är den att jag nästan ALDRIG lagar asiatisk mat
Jag fortsätter mitt lilla bloggarryck här så får vi se hur länge det håller i sig. Om du vill göra det enklare för dig så kan du bara slänga i några valfria grönsaker, till exempel morötter, svamp eller salladskål som man ofta har hemma, i buljongen och låta dem koka med nödvändig tid för att de ska bli lite mjuka och skippa alla krångliga örtkryddor eller fancy ingredienser
Man kan ju göra hur mycket gott som helst med den råvaran, det finns dessutom ett helt grönsaksland fullt med olika sorters kål att välja och vraka mellan
Hur het du vill ha din kimchi bestämmer du själv. Förutom en vass kniv, en stor skärbräda och stora skålarkan det vara bra att använda handskar (tunna plastpåsar går också bra) när du använder händerna
Vi visste ungefär var det var, men jag kommer ihåg hur spännande det var att få gå ut med en liten korg och leta efter ägg som vi kunde ta in och använda
Så klart behöver du inte rusa till affären och köpa ny fond nu, använd grönsaksfond istället och pressa i lite limesaft eller ha i limeblad om du har det hemma - det går garanterat hur bra som helst
Och sen skulle jag vara pank jämt, hurkan man hålla sig borta från saluhallarna och alla godsaker. Idag är det ingen vanlig dag för det är Jimmys födelsedag, hipp hipp hurra
Jag är kock och min sambo utbildar sig till kostvetare, och om vi som kan så mycket om mat tycker att det är svårt att laga bra mat, hur svårt måste det inte vara om man har en annan bakgrund
Hur het du vill ha din kimchi bestämmer du själv. Förutom en vass kniv, en stor skärbräda och stora skålarkan det vara bra att använda handskar (tunna plastpåsar går också bra) när du använder händerna
Återigen – hurkan något så simpelt bli så ädelt av nästan bara smör, värme och tid i ugn. Har man bara koll på tid och temperatur, har ett hum om hur en aptitlig tallrik ska läggas upp och inte glömmer det picklade äpplet på bänken, så är det här en rätt som vem som helst kan laga till vem som helst