Huvudrätt laktosfri recept

Rotfruktsgratäng med gruyère och timjan

Rotfruktsgratäng med gruyère och timjan

I tidningen presenteras detta som en vegetarisk huvudrätt. Använd laktosfri grädde. Vegovågen växer. Allt fler väljer vegetariskt och det märks även på vilka recept som presenteras i olika mattidningar

Ryskt tema med Blinier

Till förrätt serverade vi Blinier och till huvudrätt blev det rödbetssoppa. Leta på hyllan bland laktosfria produkter
FODMAP dag 33 & 34

FODMAP dag 33 & 34

1 glas vin räkor sallad majonnäs creme fraiche / laktosfri peppar salt grillsås peppar citron. huvudrätt - 18. 1 glas vatten 1 kopp rooibos te creme fraiche / laktosfritt linfrön kokoschips 30 g valnötter & pecannötter kanel 2 kokta ägg havssalt. 1 glas vin räkor sallad majonnäs creme fraiche / laktosfri peppar salt grillsås peppar citron
Nyårsmiddag 2011

Nyårsmiddag 2011

Huvudrätten då. i burk, med riktig vanilj, som är laktosfri. Det blev favorit i repris hos oss, kan man säga
Croqueta eller kroketter, de spanska tapa drottningen!

Croqueta eller kroketter, de spanska tapa drottningen!

Den här kroketter är idealisk för unga och gamla skålen samt huvudrätt eller tapa. – Denna croquetas är glutenfritt (med glutenfritt mjöl, mix, gryn, fiber eller frön), laktosfritt (med laktosfri mjölk)

3-rätters middag

Huvudrätt. Halloumin var den laktosfria varianten som finns på välsorterade affärer. Jag valde laktosfria varianter av alla mejerier

Mjuk rotfruktssoppa

Skala och skär alla ingredienser i små bitar. Lägg i en gryta, häll över vatten så det det täcker grönsakerna, strö över 2 tsk salt, och koka i 20 minuter

Ceasarsallad

du kan även ha i knaperstekta baconbitar om du enbart ska ha salladen som huvudrätt. Gör den laktosfri, anväd dig av laktosfri creamfrais

Kantarellfärserad kalvrulle

  Laktosfri om man tänker på vilket smör det steks i. Med massor av svart trumpetsvamp nytorkad i skåpen och målet att laga en lite lyxigare, konventionell huvudrätt fick det bli kantarellfärserad kalvsteksrulle, inspirerad av ett recept från ICA’s tidning Buffé 2005