En högrevsgryta som fick koka hela dagen. Veckan som just har börjat ser jag både fram emot och inte. Det roliga är att jag ska börja plugga igen efter 7 års paus
1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev
Tror jag ska införa en långkoksdag varje vecka. Detta långkok blev gott och mustigt. Ca 900 g högrev. Skär högreven i kuber, ca 4 x 4 cm stora. Crème Fraiche Ca 900 g högrev
Högrev som fått götta till sig rejält i ugnen på låg värme i många timmar. I grundreceptet ska det vara oxkinder,men här hemma fick det bli högrev istället
700 g högrev utan ben. 700 g högrev utan ben ca 700 g passerade tomater 0,5 dl olivolja 1 gul lök, hackad 1 vitlök, finhackad 0,5 dl basilikablad, strimlade 0,5 dl persilja, finhackad 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 krm socker 400 g pasta, (t ex penne, rigatoni, bombardoni eller färsk tagliatelle) parmesanost (av god kvalitet), färskriven persilja, finhackad, för att strö över portionerna
6 1 torkad hel chipotlechili 1 torkad hel anchochili ca 2 dl hett vatten (till chilin) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 3 msk tomatpuré 1 kanelstång 1 msk malen spiskummin 2 tsk torkad oregano 2 tsk malen koriander ca 1 kg högrev i bit 33 cl ljust öl 1 - ca 2 dl vatten 1 oxbuljongtärning 25 g mörk choklad (70%) salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan
The post Gourmet-Harrys luxuösa långkok på högrev i rödvin appeared first on Min Matlåda. Högrev gör det extra gott och det här receptet är en av Gourmet-Harrys storfavoriter
Pulled pork ”Afelia” från min långkokbok. Rör om väl och ställ ner grytan på ett underlägg i långkokningspåsen, lägg på tyglocket och knyt till ordentligt