Moderat humlad ljus lager passar bra till indiskmat, Eriksberg, Mariestad, Falcon etc. Dela tomater, lök, paprika och vitlök i bitar och fräs i woken tills allt känns mjukt
Ibland har vi kikat lite i boken och då omedelbart blivit så toksugna på indiskmat att vi rusat till vår lokala indiska restaurang, Gandhi och slagit till på någon kryddig rätt
Slå ihop detta med fredagens maträtt på matsedeln så fattar du. * alltså, förstå mig rätt. chilirostad blomkål, gurksoppa med linser och vad jag egentligen tycker om indiskmat
Fort går det också och den här rätten är superpoppis inte minst hos barnen. Man kan ju stå och blanda femtioelva kryddsorter på egen hand - men nog är det smidigt med färdiga kryddblandningar
Som jag skrev i gårdagens recept, strunta i besticken, ät maten med hjälp av brödet istället. Bra att ha hemma denna vegetariska rätt och mycket gott till naanbröd
Servera med basmatiris. Det är verkligen en massa kryddor i den och grytan vinner då på att få småputtra en längre tid på spisen så att alla kryddor kommer till sin rätt
Stek även blomkål tillsammans med kycklingen och låt koka i såsen för en matigarerätt. Indisk kyckling i svenskt kök4 kycklingfiléer1 st gul lök2 msk oljaSÅS. 3 dl vispgrädde1 dl creme fraiche2 msk chilitomatsås2 st krossade vitlöksklyftor1 tsk gurkmeja0,5 tsk ingefära, malen0,5 tsk kanel, malen1 tsk chilipeppar1 tsk saltGARNERING
Äntligen är matlagarlustan på topp igen. Med fördel använder du potatis som är kokt i förväg så slipper du råsteka klyftorna i en halv evighet, det är mitt bästa tips när det gäller den här rätten som känns fräsch och nyttig, trots stekt potatis om du inte använder färdigkokt