Vill man laga till grytan vegetarisk så kan man byta ut kycklingen antingen till quornbitar eller till halloumiost, osten kan vi varmt rekommendera för det tyckte vi blev kanoners gott
Originalreceptet på den goda grytan kommer från 'Bonniers vegetariskakokbok'. Jag tycker det är urtråkigt med mörker och kyla, så därför försöker jag drömma mig bort från eländet genom att äta mat från varmare länder
Här har jag valt ut ett av alla de goda recept som finns i kokboken, ostbröd med blomkål, då jag är väldigt förtjust i indiskmat och saknar det goda naanbrödet
Tillsätt den röda curryn och tomatpurén och låt fräsa till lite. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 msk tomatpuré
Indisk linsgryta. Billig, vegetariskvardagsmat. Hur mycket lägger ni på mat varje månad hemma hos dig. Så blir det lätt som en plätt att banta matkontot
Givetvis gick mina tankar då till indiskvegetariskmat. Detta fick mig att börja fundera på vilken sorts vegetariskmat jag uppskattat mest under årens lopp
Detta är egentligen ingen festbok som sådan och den är inte helt ny, men ”Maten är min medicin” är ändå en mycket inspirerande kokbok om vegetariskmat med indiska toner