Jag älskar citron i desserter och vad är inte godare än en len citron och mascarponecrème, tillsammans med nötiga havresmulor och luftig italiensk maräng
Citron och Vanilj tillsammans är en stor favorit och denna kombo blir så himla god. Igår och förrgår tröstade jag mig med en glassdessert bestående av vaniljgräddglass och Limoncello och mjuka mandelkakor som jag köpte med mig
Vaniljglass, mängd efter behag. Och är det någon som hellre vill ha en alkoholfri variant så går det utmärkt att pressa ner lite citron i lemoncurden och röra samman, smaka av och servera likadant
Det har blivit lite mycket italienskt på sistone, kan väl erkänna att jag fått en smärre mani på att baka det jag provade på Sicilien när jag var på semester
Här har jag med inspiration av en sådan ItalienskGlassdessert gjort små Limoncellobollar. Att ha något krämigt och gräddigt till, som tex glass var också supergott
Katalanska maränger, italiensk marängtopp, pavalova eller marängbotten till tårta. I glasen ovan har jag bottnat med glass, rårört bär i mitten och toppat med marängen
Vispa grädden och rör ner kvarg, äggsmet, citron- och apelsinskal. Låt glassen stå i rumstemperatur ca 30 min före servering. rivet skal av 1⁄2 st citroner